Witam
Witam
Witam!
Tak samo witam
Cóż, tak samo, Witam wszystkich...
Krótkie pytanie = krótka odpowiedź ==> jest to możliwe za pomocą makra, parametry do modyfikacji są następujące: TUTAJ.
Pozdrowienia
Czy ktoś ma pomysł?
Ok dziękuję. Czy istnieje konfigurowalne narzędzie?
Witam!
Ponieważ masz do dyspozycji narzędzia MyCad , możesz to zrobić za pomocą integracji:
https://help.visiativ.com/mycadtools/2019/fr/Integration.html
Szukałem, jak to zrobić z integracją, ale nie znalazłem, jak zaktualizować rodzaj kreskowania, skalę, gęstość...
Dzieje się to we właściwościach materiału, w SW edytujesz swój materiał i przechodzisz do zakładki Kreskowanie.
Witam
Do widzenia
Do zobaczenia wkrótce
Witam
Nie można zmienić bazy materiałowej SOLIDWORKS. Musisz zduplikować podstawę lub niektóre materiały, aby móc zmienić parametry (gęstość, kreskowanie, skala itp.). Po utworzeniu bazy danych przejdź do "Opcje systemu", "Lokalizacje plików", "Bazy danych materiałów".
Pozdrowienia
Nie jestem pewien, czy moja prośba została dobrze zrozumiana.
Nie chcę tworzyć nowej bazy materiałowej.
Chcę zbiorczo zaktualizować właściwości (wskazane w załączniku) plików części.
Myślę, że Twoja prośba jest dobrze zrozumiała, ale odpowiedź brzmi: Jeśli materiał wybrany w Twojej części należy do bazy materiałowej Solidworks, to nie ma możliwości zmiany tych wartości. Teraz widzimy na twoim zrzucie ekranu, że a priori nie ma wybranego materiału dla twojej części ("materiał nie został określony"), więc albo tworzysz bazę materiałową i wypełniasz wartości w materiale (które stosujesz do swojej części), albo zmieniasz te wartości we właściwościach dokumentu, tak jak chcesz, ale tam myślę, że Wracamy do : jest to możliwe dzięki makro.
Najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić, to oczywiście stworzyć bazę materiałową, skonfigurować ją i zastosować żądany materiał do każdej części (co możesz zrobić za pomocą narzędzi MyCadTools).
Pozdrowienia
Witam
Rzeczywiście, prawdopodobnie chcesz zmienić domyślne właściwości wyświetlania kreskowania na swoich rysunkach w przypadku, gdy nie określiłeś materiału do swojego modelu 3D.
Jeśli więc chcesz zmienić to ustawienie na kilku rysunkach, możesz użyć makra lub użyć narzędzi myCADtools, takich jak Integration lub CopyOptions. CopyOptions umożliwia przypisywanie opcji z dokumentu referencyjnego do x dokumentów.
Najlepszą rzeczą do zrobienia jest zastosowanie materiałów do komponentów 3D.
Pozdrowienia
Dziękuję wszystkim za pomoc. Zobaczę, co da się z tym wszystkim zrobić.
Dzień dobry.