Jak umieścić tabelkę rysunkową na niezależnych planach?

Witam

Stworzyłem część z kilku komponentów, więc będę musiał zrobić rysunek całości + elementy wraz z ich dvp.

Chciałbym to zrobić w jednym pliku ".slddrw".

Niepokoi mnie to; Kartridż moich podzespołów jest połączony z kasetą planu głównego.
(przykład: Ja oznaczam zbiór "KAWAŁEK 1", oraz podzbiór "PIECE1-1")

Wartości z mojego przykładu zostaną wszczepione we wszystkie kartridże moich podzbiorów, ale chcę mieć możliwość nazwania każdego podzbioru inaczej.

Witam

Nie jestem pewien, czy zrozumiałem, w zasadzie chcesz utworzyć pojedynczy plik planu z arkuszami, których kody  części muszą być zapisane w twoich wkładach? Jeśli tak, wystarczy usunąć właściwość, do której odwołuje się adnotacja, w której pojawia się kod (prawdopodobnie  kod części) i zamiast tego wpisać, co chcesz.

Witam

W rzeczywistości masz element wieloczęściowy i chciałbyś mieć inną nazwę w każdym wkładzie. Właściwość, w której masz jej nazwę, wystarczy ją skopiować i wkleić do właściwości niestandardowych i zmienić jej nazwę, ponieważ myślę, że musiałeś mieć konfiguracje dla MEP części detalu.

"W końcu dobrze zrozumiałem?? "

Witam

W takim przypadku każda kaseta z rysunkami musi wskazywać niestandardowe właściwości części, wstawiasz adnotację i używasz "linku do właściwości", patrz załącznik, aby wybrać właściwości części.

Czy to jest to, czego chcesz?

sans_titre.jpg
2 polubienia

Witam

Jest to podstawowy sposób działania oprogramowania.

Pierwszy widok zintegrowany z rysunkiem zarządza kasetą, po prostu ma te same niestandardowe właściwości w plikach.

2 polubienia

Witam

Jest prostszy sposób, po prostu przejdź do właściwości swoich arkuszy i tam  wybierasz, które niestandardowe właściwości chcesz odzyskać, w rzeczywistości rozwijasz menu na dole i wybierasz widok zawierający szablon, z którym chcesz połączyć właściwości

Robisz to na każdym arkuszu.

Załączam zrzut ekranu

Mick

prop.png
4 polubienia

Nie do końca rozumiem wszystkie odpowiedzi.

@ a.leblanc, ta metoda nie jest automatyczna.

@ac.cobra, naprawdę nie rozumiałem

@vspemens, nie mam tego samego co ty (spójrz na moje przywiązanie).

Dla Twojej informacji używam niestandardowych właściwości mojego wkładu.

Aby wyrazić się jaśniej:

-  Chcę, aby przy tym samym ^me zestaw części miał 1 plik planu złożony z kilku arkuszy, a właściwości (wkładu) były niezależne od każdego arkusza.

prps.tif

@Mick, zrobiłem tak, jak mi powiedziałeś , ale mój wkład nie chce nic wiedzieć. Kiedy wprowadzam dane na pierwszym arkuszu, drugi arkusz również je uwzględnia .

img2.tif

Musi więc zostać zautomatyzowany. Wtedy metoda Cyril.f  byłaby najbardziej odpowiednia, ponieważ gdy tylko wstawisz pierwszy widok, adnotacja przyjmuje nazwę danej części.

W przeciwnym razie w przypadku wkładu 3D wkładasz to, co chcesz, z drugiej strony nie jest to automatyczne.

Ach, rozumiem, że musisz zapomnieć o niestandardowych właściwościach MEP dla tego typu rzeczy, ponieważ w rzeczywistości te niestandardowe właściwości MEP są właściwościami pliku , a nie arkuszami, więc niestety każdy arkusz twojego MEP ma identyczne właściwości, jeśli tego używasz. Następnie możesz połączyć właściwości niestandardowe z warstwami i żonglować adnotacją z właściwości niestandardowych a adnotacją odnoszącą się do pierwszego widoku wstawionego do arkusza.

1 polubienie

Jestem bardziej jak a.leblanc , ale powiem prościej, zapomnij o niestandardowych właściwościach rysunku i używaj tylko właściwości modelu 3D (zachowaj tylko to, co jest wspólne na rysunku).

2 polubienia

W rzeczywistości właściwość, którą masz w pokoju z kilkoma komponentami, która jest wyświetlana w Twoim MEP, kopiujesz i wklejasz ją w pokojach, a następnie modyfikujesz ją za pomocą żądanej nazwy, a zmieni się ona w szczegółach pokoju...