Witam
Rzeczywiście , dziękuję @tous ;-)
Po długim oczekiwaniu z moją siostrą Anną - która również nie spodziewała się, że coś się wydarzy - w końcu dowiadujemy się, jaki jest rozmiar gumowych drzwi.
Ale niestety, ponieważ wnioskodawca wskazuje, że "symulacja na SW jest ok" sugeruje, że się skończyła, utknęliśmy, ponieważ obliczenia, a dokładniej symulację deformacji gumy, można wykonać tylko za pomocą SW Simulation lub za pomocą obliczeń bez chrabąszczy.
Kilkakrotnie prosiłem o szczegółowe szczegóły, ale na próżno w sprawie "przesuwnego toru kurtynowego". Waga, charakter i sposób mocowania do gumy. Powiedziano nam właśnie, że w miejscach tarcia w prowadnicach bocznych znajduje się dodatkowa grubość gumy.
Oprócz tego, że prowadnice boczne są stałe, sprawia to, że - jak mawiała moja babcia - piękna noga, dopóki nie znamy dokładnego kształtu tych prowadnic.
Innymi słowy, jeśli prowadnica jest prostą otwartą literą U, nic nie stoi na przeszkodzie ruchom w X i -X, co z pewnością sprawi, że zasłony wyjdą z bocznych prowadnic.
Tak więc bez przekroju poprzecznego prowadnic bocznych (które powinny wyglądać jak kwadratowa lub prostokątna rura z kilkucentymetrowym otworem promieniowym) i obrazu napinaczy poziomych, żadnej symulacji, żadnych obliczeń na mano nie jest dla mnie możliwe, ale to jakieś X-y wiedziałyby, jak to zrobić.
Ponadto, nie znając charakterystyki gumy, a mianowicie nazwy dostawcy i dokładnego numeru referencyjnego gumy , nie będziemy mieli dostępu do informacji o trzech przyjaciołach: Hooke'u, Poissonie i młodym Youngu.
Ale to, co mogę wam powiedzieć, nie czytając w fusach z kawy , to to, że wystarczy 20 węzłów wiatru, aby kurtyna mniej więcej oderwała się od szyn. Od 50 do 60 węzłów wiatru wszystko będzie poza torami i uderzy i zniszczy wszystko w promieniu 18 m po obu stronach drzwi, w tym dach, aż rura zwijająca ustąpi i zamieni się w niszczycielskie UFO, które zniszczą. w pobliżu klatka dla królików Père Jules
Niszcząc również ekspres do kawy, stołówkę, toalety i właściciela (uszeregowane według ważności).
@tous Informuję, że wydano bezterminowe zawiadomienie o strajku z powodu "wyraźnego zatajania informacji i przeszkód w manifestacji jasnego światła, które miało rozerwać ciemności ignorancji.
Pozdrowienia