Witam
Próbuję narysować kosz ze ścianami i dnem siatki,
Jak zamodelować prostokątną siatkę z liśćmi w 4 rogu?.
Witam
Próbuję narysować kosz ze ścianami i dnem siatki,
Jak zamodelować prostokątną siatkę z liśćmi w 4 rogu?.
Witam
Nie jestem pewien, czy zrozumiałem twoje pytanie tak dobrze, jak produkt, który chcesz otrzymać, ale oto odpowiedzi, które przychodzą do mnie szybko:
- Użyj skanowania z funkcją skanowania Sw
- Skorzystaj z funkcji "spawane mechanicznie" z profilem w kształcie koła
- Na koniec zastosuj teksturę o wyglądzie realview.
Podaj nam więcej informacji na temat rodzaju części, którą chcesz, a zwłaszcza na temat celu swojego projektu.
Cdt
Witam
na SW musisz zacząć od modułu z blachy, narysować część w rozwoju z perforacjami dla twoich siatek, a następnie włożyć fałdy, aby zrobić koszyk
Cześć
Czy chcesz zrobić coś takiego?
Zrobiłem to za pomocą Bosage na solidworks, wszystkie funkcje są wyświetlane na ekranie
Witam
Rzeczywiście, jak wskazuje ajaillot, musimy zacząć od pomysłu zeskanowania okręgu wzdłuż trajektorii 2D lub 3D. Dobre wyjaśnienie można znaleźć w samouczku SolidWorks (? -> Techniki zaawansowane -> Szkicowanie 3D).
Pozdrowienia
Utwórz arkusz blachy, wykonaj nacięcia (reprezentujące siatkę drucianą).
Następnie zastosuj narzędzie w kształcie "kosza" z liśćmi.
Nie testowałem tego, więc nie mogę powiedzieć, czy to działa, to tylko pomysł.
Na czym dokładnie polega potrzeba?
Wygląd z przezroczystą teksturą siatki na powierzchniach brył umożliwi stworzenie lekkiego obrazu 3D, który można szybko obliczyć.
W przypadku rysunku kreskowanie na ścianach bryły pozwoli na poprawną reprezentację.
Jeśli konieczne jest modelowanie 3D otworów, powinieneś wiedzieć, że jeśli jest wiele otworów, plik bardzo szybko staje się duży i długi do obliczenia. Sztuczka polega na formowaniu nici, wykonywaniu liniowych powtórzeń BEZ ich łączenia, tak aby uzyskać część wielobryłową.
Witam
Dziękuję za odpowiedzi,
Efekt, którego szukasz, jest podobny do tego, który występuje na obrazie Centor "panier_griller.jpg"
a do rysunku rozwiązanie Christophe.bray jest idealne.
Dziękuję wam wszystkim.
P.Martinez