Witam, chciałbym zmienić wysokość mojej cewki (patrz zdjęcie) Chciałbym wiedzieć, jak to zrobić, ponieważ nie znalazłem dzięki!
(Do wykonania części użyłem narzędzia do spirali/spirali i przeciągnięcia)
piece3.jpg
Witam, chciałbym zmienić wysokość mojej cewki (patrz zdjęcie) Chciałbym wiedzieć, jak to zrobić, ponieważ nie znalazłem dzięki!
(Do wykonania części użyłem narzędzia do spirali/spirali i przeciągnięcia)
Witam
Po prostu zmodyfikuj średnicę szkicu koła (edytuj: średnicę podstawy, a nie drutu) biorąc pod uwagę nową wartość, w świetle informacji :o
Witam
W drzewie konstrukcyjnym cewki rozwijasz funkcję skanowania, aby zobaczyć funkcję zakrzywioną (helisa/spirala), którą z kolei rozwijasz, aby zobaczyć szkic okręgu początkowego i zmieniasz jego średnicę.
Kiedy zmieniam Ø koła, które pozwoliło mi zrobić spiralę, nic się nie dzieje, odległość między górną a dolną częścią mojej cewki pozostaje taka sama, na pewno robię to źle, ale nie rozumiem.
Oto kilka samouczków, aby lepiej zrozumieć tworzenie sprężyn:( )
https://www.youtube.com/watch?v=T5X-kZSmwr8
https://www.youtube.com/watch?v=V6EXqdwQpfI
Po modyfikacji pokazuje CTRL-Q lub dwutonowy strzał. Może nie bierze pod uwagę modyfikacji od razu, od czasu do czasu potrzebujesz trochę pomocy...
Witam, musimy zaktualizować. ctrl+Q lub trójkolorowe światła.
Myślę, że możesz również, klikając adnotacje prawym przyciskiem myszy, zezwolić im wszystkim, aby zobaczyć swoje wymiary bez wchodzenia w szkic, a tym samym szybciej modyfikować wymiar, jednocześnie aktualizując później.
Wymiar, który pokazujesz na swoim .jpg dobrze odpowiada Twojej średnicy zwojów... Jest to więc twój szkic koła, który należy zmodyfikować, jak powiedzieliśmy w poprzednich komentarzach.
Czy okrąg definiujący przekrój drutu jest rzeczywiście ograniczony do helikoidy?
Następnie, jeśli zmienia się po prostu Ø drutu, należy ją określić na szkicu przekroju w funkcji przeciągnięcia.
W przeciwnym razie możesz skorzystać z samouczka @gt22 na temat szybkiego tworzenia:
http://www.lynkoa.com/store/fr/creer-un-ressort-variable-avec-deplacement-realiste-sous-solidworks.html
Oto jak skomponowany jest mój szkic, widać, że okrąg ma większą Ø niż na moim ostatnim zwoju.
Próbowałem sygnalizacji świetlnej i ctrl + Q, ale nic się nie dzieje.
@stefbeno moim zdaniem okrąg jest bardzo ograniczony, ponieważ jest podstawą mojego dzieła, zacząłem od niego, aby kontynuować modelowanie.
@Azrod dziękuję, obejrzę to!
@Azrod Ø mojego drutu (2,2 mm) jest prawidłowe, to tak naprawdę wysokość między dolną a górną częścią cewki sprawia mi problemy
Witam
W jaki sposób można bezpośrednio wykonać funkcję skanowania Średnica spirali za pomocą SolidWorks 2016, czy też utworzyć szkic?
Jeśli to drugie, moim zdaniem, nie ograniczyłeś swojego okrągłego szkicu do spirali.
@+
dziękuję wszystkim za pomoc, w końcu mi się udało (usunąłem skan, usunąłem funkcję spirali/spirali i w końcu odtworzyłem ją poprawnie, mogłem popełnić błąd podczas projektowania)
Dziękuję azrod za samouczki, utrzymam je w cieple, mogą być dla mnie używane
Miłego dnia wszystkim!