Jak zmienić sposób wyświetlania miniatur ikon solidworks w Eksploratorze Windows?

Witam, właśnie przeprowadziłem instalację solidworks 2022 SP05 i nie mam już wyświetlania moich miniatur w eksploratorze Windows, który jest powiązany z typem pliku (części, zespół lub rysunek).
Skończyło się na tym, że na wszystkich moich plikach było tylko logo SW...
Umieściłem jednak domyślne otwieranie tych plików w SOLIDWORKS LAUNCHER, ale to nie wystarczy.

image

Dziękuję

Witam

aby się tam dostać; Kliknij prawym przyciskiem myszy część, a następnie właściwości

oraz edytować i wybrać SOLIDWORKS Launcher

2 polubienia

idealnie udało mi się zmienić miniaturę, z drugiej strony znajduję się z miniaturowym obrazem mojej części, jak możemy mieć część miniatury, prosty montaż i rysunek?
image

Kolejne pytanie: Nie mam narzędzi Pack and Go itp., Kiedy klikam prawym przyciskiem myszy moje pliki, nie wiem, jak je aktywować:
image

Mam tylko to:

1 polubienie

Witaj bastiengiret_1,

Możesz spróbować postępować zgodnie z tym samouczkiem, w kroku 2 należy wykonać manipulację, aby zmienić typ miniatury:

https://www.visiativ-solutions.ch/comment-modifier-laffichage-des-vignettes-dans-solidworks/

Miłego dnia.

Witam;
Aby znaleźć usługi " pack & go " po kliknięciu prawym przyciskiem myszy (eksploruj), musisz zainstalować " Solidworks files utilities " z katalogu:

.../Pliki do pobrania SolidWorks\SOLIDWORKS 2022 SP05\SWFileUtilities/

Aby przełączyć wyświetlanie między ikonami i miniaturami:
Opcje Eksploratora Windows...

Pozdrowienia.

2 polubienia

Świetnie, dziękuję bardzo, wszystko wróciło do normy.

Witam, po wykonaniu następującego samouczka: Jak zmienić wyświetlanie miniatur w SOLIDWORKS - Visiativ CH
Mój problem nadal występuje:

Z drugiej strony utrzymuje się tylko na .prt i .drw
Jaka jest procedura, którą należy wykonać, aby rozwiązać ten problem?
Dziękuję.

Uwaga: kroki opisane w samouczku wspomnianym (powyżej) należy powtórzyć dla każdego typu pliku:
*.sldasm
*.sldprt
i
*.slddrw
(Wygląda na to, że przywróciłeś tylko link do *.sldasm...)

Warto również spróbować:

Lub:

Uwaga 2: Ponowne przyjrzenie się pytaniu na temat, który został już zamknięty (rozwiązany) nie jest idealne do uzyskania odpowiedzi...

1 polubienie