Witam, właśnie przeprowadziłem instalację solidworks 2022 SP05 i nie mam już wyświetlania moich miniatur w eksploratorze Windows, który jest powiązany z typem pliku (części, zespół lub rysunek). Skończyło się na tym, że na wszystkich moich plikach było tylko logo SW... Umieściłem jednak domyślne otwieranie tych plików w SOLIDWORKS LAUNCHER, ale to nie wystarczy.
idealnie udało mi się zmienić miniaturę, z drugiej strony znajduję się z miniaturowym obrazem mojej części, jak możemy mieć część miniatury, prosty montaż i rysunek?
Kolejne pytanie: Nie mam narzędzi Pack and Go itp., Kiedy klikam prawym przyciskiem myszy moje pliki, nie wiem, jak je aktywować:
Witam; Aby znaleźć usługi " pack & go " po kliknięciu prawym przyciskiem myszy (eksploruj), musisz zainstalować " Solidworks files utilities " z katalogu:
.../Pliki do pobrania SolidWorks\SOLIDWORKS 2022 SP05\SWFileUtilities/
Aby przełączyć wyświetlanie między ikonami i miniaturami: Opcje Eksploratora Windows...
Uwaga: kroki opisane w samouczku wspomnianym (powyżej) należy powtórzyć dla każdego typu pliku: *.sldasm *.sldprt i *.slddrw (Wygląda na to, że przywróciłeś tylko link do *.sldasm...)
Warto również spróbować:
Lub:
Uwaga 2: Ponowne przyjrzenie się pytaniu na temat, który został już zamknięty (rozwiązany) nie jest idealne do uzyskania odpowiedzi...