Mamy 4 rodzaje licencji solidworks (standardowa, pro, premium i symulacja), jak zmusić użytkownika do serwowania tylko standardowej lub tylko pro
Witam
Na każdej stacji roboczej musisz zaznaczyć/odznaczyć Uzupełnienia (Narzędzia/Dodatki), które sprawiają, że masz taki czy inny rodzaj licencji. (Pamiętaj, aby zaznaczyć prawą kolumnę, aby aktywować je podczas uruchamiania).
Na przykład, jeśli zaznaczę dodatek "Skanuj do 3D", system przypisze mi licencję Premium.
Myślę, że zainstalowanie każdej wersji na różnych użytkownikach powinno wystarczyć, prawda?
Czy w przypadku serwera licencji pływającej nie ma potrzeby przypisywania do niego osób?
W mniejszym stopniu można przejść do Menedżera licencji SolidNetWorks (Start/Wszystkie programy/SolidWorks20xx/Narzędzia SolidWorks), zakładka "kolejność licencji", można ustawić kolejność, w jakiej uzyskiwane są licencje. Ale nie możesz zmusić Cię do skorzystania z licencji standardowej, po prostu faworyzuj Premium zamiast Professional.
Witam
Wydaje mi się, że możliwe jest przypisanie typu licencji do osoby lub komputera w pierwszej kolejności. Konieczne może być dokładniejsze przyjrzenie się dokumentowi, który jest cytowany w pomocy tutaj.
http://help.solidworks.com/2015/french/SolidWorks/install_guide/c_FLEXnet_publisher_lic_mgt.htm?id=83d86e604ffd426e9112970defb2fc53
@+