Udało mi się otworzyć krzywe MEP.DXF, to rysunek..... Wróciłem do czerwieni deweloperów, którzy są ci powyżej i poniżej?
w DWG, aby mieć je w 3D?all 4?
Jeśli potrzebujesz realistycznych renderingów, jestem do Twojej dyspozycji
Dzięki
R4.. jpg powiedział:
Jeśli pomyślnie otworzyłeś DXF, powinieneś być również w stanie użyć STEP. Jeśli udało mi się Ci pomóc, nie zapomnij zatwierdzić mnie jako najlepszej odpowiedzi, klikając w moją odpowiedź "odpowiedź, która rozwiązała mój problem" coś w tym stylu.
Witam
tak udało mi się otworzyć stopnie, nie wyraziłem się dobrze, aby zrobić tę podłużnicę, 4 boki tej rury są zmontowane, ponieważ trudno jest "zwinąć rurę bez rażącego odkształcenia - zwłaszcza, że nachylenie zmienia się nieco w zakrzywionej części, więc robimy dev 4 ścian i montujemy je, Do tej pory udawało nam się to robić za pomocą narzędzi Autaucad, ale w przybliżeniu, zawsze regulacja górnych i dolnych powierzchni podczas montażu, więc kupiliśmy licencję SW-2013 tylko bardzo mało szkoleń i TPS....
Jeszcze raz dziękuję
dev2.jpg
Ok, ale możesz użyć 3d, aby wydobyć z niego górną i dolną stronę...
Które 3D? Plik DXF jest importowany do rysunku, w przeciwnym razie oprogramowanie go nie chce
Oto w STL, który powinieneś być w stanie otworzyć za pomocą autocada w 3D
krzywe-2-_3d.stl
Myślę, że AutoCAD eksportuje w formacie STL, ale nie importuje w formacie STL.... i znowu
Przestanę zawracać Ci głowę tą prasą.... co nie jest proste rozłożenie, w przeciwnym razie byłoby to proste rop, szczególnie dla górnych i dolnych powierzchni, które są "lewymi" powierzchniami
Jeszcze raz dziękuję
dev3.jpg