Jak zoptymalizować wydajność solidworks?

Cze wszystkim

A więc oto mój problem:

Podczas rekonstrukcji solidworks ogranicza do 15% swojej pamięci i zasobów... Co zmusza mnie do zbyt długiego oczekiwania na mój gust.

Dużo pracuję w kawałkach (wstawianie kawałek po kawałku), dużo dzielenia, łączenia/odejmowania... Wiele plików jest ze sobą powiązanych.

Oto mój komputer:

Procesor: Intel(R) Core™ i7-4770CPU @3.40GHz

Pamięć RAM: 32 GB

64 bity

solidworks2015 z dodatkiem SP5.0

NVIDIA GeForce GTX660Ti

Czy to normalne, że tak się ogranicza?

Bardzo dziękuję za pomoc!

Witam

Aby tego uniknąć; Radzę używać paska blokady na częściach, których nie używasz lub funkcjach. Odblokuj się, kiedy tego potrzebujesz.

1 polubienie

2 rzeczy:
- oprogramowanie nie wykorzystuje wielu rdzeni naszych procesorów (stąd 15%)
- Twoja karta graficzna to karta stworzona do gier, a nie CAD.

Tak więc to normalne, że się plateau.

1 polubienie

Witam

Jestem w tej samej sytuacji z 64 GB pamięci RAM i Quadro M5500.

Mój komputer jest MSI i posiada certyfikat SolidWorks.

Chciałbym, aby zużywał więcej energii na komputerze, mając dostępne.

Dobry evening@JF

Ben!      Chyba nie mam zbyt jasnego umysłu po całym dniu ciężkiej pracy, bo mam problem ze zrozumieniem tego zdania.

""Chciałbym, aby zużywał więcej energii na komputerze, mając dostępną".

Do zobaczenia później, aby uzyskać inne wyjaśnienia dotyczące Twojego problemu, w szczególności tego, co Cię obecnie niepokoi i w jakich przypadkach oraz kto kogo wykorzystuje.

Pozdrowienia

2 polubienia

W zasadzie

W trakcie obliczeń symulacji termicznej widzę, że proc jest przy 30% obciążeniu, podobnie jak suwak przy 20%.

Daj komputerowi pełną konfigurację

PROCESOR, CGU, RAM, DD

coome powiedz to nasz przyjaciel @ Stefbeno

Oprogramowanie do pracy jednobryłowej 

i. Potrzebujesz mini 3,14 GHz o bardzo wysokiej częstotliwości

i który z + jest największą możliwą pamięcią podręczną

ogólnie rzecz biorąc, xeon jest preferowany z pamięcią RAM ECC

Przeszukując witrynę, przeprowadzono kilka dość jednoznacznych testów w tym kierunku

Po wykonaniu części Block Bar

Po zmontowaniu i dobrym przymocowaniu, aby naprawić wszystkie elementy

więc SW nie musi wszystkiego przeliczać 

Oto dobry początek odpowiedzi 

@+

2 polubienia

Procesor: I7-6920HQ

Warunki użytkowania: Quadro M5500

Pamięć RAM: 64 GB

Dysk twardy: 512 SSD

Cały komputer posiada certyfikat Solidworks.

Dziwi mnie, że od tego czasu SolidWorks nie ewoluował w kierunku wielordzeniowości, co nie jest nowością, podczas gdy część Simulation tak.

Witaj JF-

Mówiłem to już kilka razy, to nie jutro, bo kto powiedział, że wielordzeniowość mówi, że obliczenia równoległe i równoległe nie są takie trywialne do kodowania.

Co więcej, biorąc pod uwagę kilka milionów linii kodu, które oprogramowanie musi reprezentować jako całość i biorąc pod uwagę jego powiązanie z początkowym generatorem, nie ma szans, aby kiedykolwiek był on masowo równoległy. Z drugiej strony, lepsze wykorzystanie karty graficznej naprawdę zaczyna być odczuwalne od V2019 dla dużych zespołów, w których rotacja ASM jest znacznie płynniejsza.

Uważam również, że można wziąć pod uwagę uwagi  @AC kobry i @stefbeno a @gt22 również korzystać z lekkich komponentów. W pomocy online znajdują się wszystkie techniki, które mogą pomóc w zwiększeniu żądanej szybkości.

Pozdrowienia

2 polubienia

Nie mam problemu z używaniem samego SolidWorks.

Właśnie zwróciłem uwagę, ponieważ myślę, że mają więcej niż wystarczające środki, aby pracować nad tym przez długi czas.

1 polubienie