Jak otworzyć dwa pliki na 2 ekranach za pomocą tej samej sesji solidworks

Witam

Mam dwa ekrany do pracy i chciałbym otworzyć plik soliuddwork na każdym z ekranów

Witam

W menu okna > kafelkowego: 

Spowoduje to reorganizację wszystkich otwartych dokumentów. Po prostu zminimalizuj dokumenty, których nie chcesz widzieć i ponownie wykonaj mozaikę.

Więcej informacji:

http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/sldworks/t_fitting_to_displays.htm

Edit: w tym czasie dla mnie, dla podwójnego ekranu, musisz zrobić:

Wyświetlacz > przestrzeni roboczej > podwójnym ekranie

http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/c_Workspace_Options.htm

6 polubień

Jak mówi .PL, jest to słuszne posunięcie.

Pomyśl także o rozszerzeniu wyświetlacza i dostosowaniu ustawień w sterownikach graficznych w celu optymalnego wykorzystania zasobów.

Musisz kliknąć ikonę po lewej stronie krzyżyka zamykającego aplikację.

następnie graj z ikonami wskazanymi przez PL

2 polubienia

Witam, jestem w takiej samej sytuacji jak Ty (mam dwa ekrany). Kiedy zajdzie taka potrzeba, normalnie otwieram pierwszy plik, a następnie otwieram drugi plik solidworks (kliknij dwukrotnie skrót Solid), taki jak pierwszy i tam otrzymuję komunikat, że automatyczna kopia zapasowa jest wyłączona. Następnie otwieram plik, wybieram, co chcę otworzyć i to wszystko.

Oczywiście, przesuwasz drugą bryłę na drugim ekranie! :)

Pozdrowienia

capture.jpg
1 polubienie

Myślę, że proponowane przeze mnie rozwiązanie jest lepsze, ponieważ zużywa mniej pamięci RAM niż 2 instancje SolidWorks otwarte w tym samym czasie.

1 polubienie

Zgadzam się z tobą PL za pamięć RAM, ale jeśli chcesz szybko skopiować identyczny szkic, niestety nie masz zbyt dużego wyboru. Wszystko zależy od tego, co chcesz robić.

Osobiście bardzo rzadko używam dwóch solidworków jednocześnie, ale mi się to zdarzyło.

Pozdrowienia

1 polubienie

Nie rozumiem, co masz na myśli, może nie przeczytałeś mojej odpowiedzi.

Wynik jest dokładnie taki sam, jak ten, o którym mówisz: SolidWorks pojawia się na dwóch ekranach (lub nawet więcej) po otwarciu SolidWorks tylko raz.

Obrazek ilustrujący mój punkt widzenia:

1 polubienie

W rzeczywistości, posiadanie dwóch różnych brył pozwala na edycję dwóch szkiców w tym samym czasie, patrz załączony obraz.

capture.jpg
3 polubienia

@G.M, otwierając kilka plików w tej samej sesji SolidWorks, można również edytować dwa szkice....

1 polubienie

Dwudziestu bogów. To bardziej ekran, który .PL, dosłownie sprywatyzowałeś kino, żeby działało!

3 polubienia

Jeśli masz 2 ekrany

łatwo jest otworzyć Sw na pierwszym ekranie. I rozciągać się na 2° 

Po rozciągnięciu otwierasz pliki X i  przesuwasz je i powiększasz według własnego uznania 

Menedżer funkcji będzie obecny dla aktywnego pliku na ekranie głównym 

a każdy plik będzie aktywny po kliknięciu myszą na wspomniany plik

Wiesz wszystko 

Można również otworzyć 2 solidworks, ale bardziej zachłanne

Rzeczywiście, ale jeśli otworzysz pojedynczy Solidworks i rozciągniesz go na obu ekranach, w tym przypadku lepiej jest mieć dwa identyczne ekrany, ponieważ na moim tak nie jest i Solidworks dostosowuje się do mniejszego z dwóch. W przeciwnym razie, @coyote rację, nie wiedziałem, że teraz można edytować dwa szkice w jednej aplikacji Solidworks! Dziękuję za te informacje!.

Pozdrowienia

2 polubienia

@coin37coin, to nie jest mój ekran! Gdybyś wiedział, jak wyszukać obraz w sieci, znalazłbyś go bardzo łatwo! Ale wydaje się, że nie ma sensu szukać obrazu!

2 polubienia

@PL Uważam to za bardzo praktyczne i przydatne, wyszukiwanie obrazów to narzędzie, z którego korzystam dość często i oszczędza mi czas na badania

@+ ;-)

2 polubienia

@PL: Nie rozumiem tej aluzji! :D

3 polubienia

@gt22: tak samo, często korzystam z wyszukiwarki obrazów, aw niektórych przypadkach oszczędza to dużo czasu, ale @coin37coin mi powiedział, że jest to bezużyteczne!

Nie sądzę, aby odpowiedź na monetę @ coin 37

był też, czy suchy, czy może .......... Czy zostało  to źle zinterpretowane ;-)

Wyszukiwanie obrazu lub zdjęcia w niektórych przypadkach jest moim zdaniem bardzo przydatne

@+ ;-)

3 polubienia

Myślę@PL że po prostu próbował zrobić z żartu odbicie jednej z moich odpowiedzi z zeszłego tygodnia

http://www.lynkoa.com/groupes/publications/devinette-qui-est-ce

Nawet jeśli prawdą jest, że umieszczenie emotikonu może czasami pomóc w zrozumieniu, nie jestem pewien, czy musimy iść dalej w debacie ;)

(cóż, to powiedziawszy, na bardzo osobistym poziomie, wzrusza mnie, gdy widzę, że jestem broniony w ten sposób^^)

2 polubienia

Witam

Mam też dwa ekrany do pracy i na każdym z nich udało mi się  otworzyć plik solidworks. Mój problem polega na tym, że za każdym razem, gdy wykonuję tę operację, mój komputer ulega awarii i muszę go wyłączyć, a następnie ponownie uruchomić. Nie masz wyjaśnienia lub rozwiązania, aby rozwiązać tę niedogodność ? Dziękuję.