Postaraj się, aby wszystkie były w tej samej funkcji urlopu.
Trudno odpowiedzieć na to pytanie przy tak małej ilości informacji.
Czy możesz opublikować swój utwór? (lub uproszczoną wersję, która pozwala odtworzyć problem)
Cześć wszystkim,
Próbowałem już zrobić wszystko w tej samej funkcji, niestety bez powodzenia...
Postaram się być + jasny.
Wykonaj usuwanie materiału przez wytłaczanie kształtu klina o spiczastym promieniu, kolejne usuwanie pod kątem 90°, masz piękny kształt na skrzyżowaniu (patrz błąd promienia obrazu 2 i przykład w 3D).
Jeśli zrobisz to samo, ale w punkcie bez promienia, szprychy już nie pasują... por. przykład2
2018-11-16.7z
Witam
Czy nie byłoby tak z powodu strony, która znika całkowicie pochłonięta przez promień?
W komunikacie o błędzie widzimy, że oferuje skorzystanie z opcji "opuść front", czy próbowałeś?
Witam
Niestety, tak... Wersję 2018 mam od 1 tygodnia. Nie chcę tego mówić, wydaje mi się, że działało to wcześniej, ponieważ zacząłem wcześniej w wersji z 2014 roku.
Witam @ fbicard_2
Nie widzę żadnego problemu ani w przykładowym file1, ani w przykładowym file2. Jestem w SW 2019
Usuwanie materiału odbywa się dokładnie zgodnie ze szkicami w jednym lub drugim pliku.
Możliwe , że nic nie zrozumiałem z twojej prośby, co byłoby dla ciebie uspokajające.
To powiedziawszy, o SolidWorks musisz wiedzieć, że nigdy nie ma regresji funkcjonalnej między dwiema wersjami. Istnieją błędy, które mogą wpływać na stare funkcje, ale zdarza się to bardzo rzadko. Ponieważ kod starszych wersji nigdy lub bardzo rzadko jest zmieniany z prostych powodów, które możemy omówić, gdy Twój problem zostanie rozwiązany (po prawej).
Klasa A+
W 2016 roku działa to tylko wtedy, gdy półki nie są identyczne.
Mówi mi, że powierzchnia jest dla niego zbyt skomplikowana.
Witam wszystkich i dziękuję
Zozo, usuwanie materiału działa, jestem ok, to co nie działa to potem, jeśli chcesz promieniować do r=0,2 mm dna gardła.
To powiedziawszy, ponieważ jestem bardziej uparty niż SW, postępowałem w inny sposób: wytłaczałem powierzchnie za pomocą promieni i usuwałem materiał z powierzchni.
Jest znacznie dłuższy, ale wynik jest poprawny.
Porozmawiam z osobą, która nas obserwuje.
Do zobaczenia wkrótce.
Witam
Przepraszam, że nie odpowiedziałem Ci poprawnie na początku.
Dobra wiadomość, to działa, ale pod warunkiem, że nie potraktujesz obu rowków w tym samym czasie i nie umieścisz tych samych parametrów dla drugiego rowka.
Na zdjęciach, wynik, jeśli jesteś zainteresowany, zrobię ci nano TUTORIAL
Pozdrowienia
PS: masz rację, że jesteś uparty, bo to pokazuje, że nie zniechęcasz się łatwo. Jedna z moich koleżanek z warsztatów, która znalazła się w trudnej sytuacji, powiedziała: "Nie pozwolimy sobie być Emm..... r przez kawałek złomu (koniec cytatu) w ogóle z nim złom rzadko miał przewagę :-)