Jak przełączyć się ze standardowego widoku przekroju na zredukowany widok przekroju

Jak na rysunku przejść od standardowego widoku przekroju do zmniejszonego widoku przekroju?

Dziękuję za odpowiedzi

Witam

To zależy od wersji, ale wydaje mi się, że można edytować szkic linii cięcia, a następnie go zmniejszyć.

2 polubienia

Korzystamy z oprogramowania SW 2016

Czy można go zredukować za pomocą jakiej funkcji lub manipulacji?

A w najgorszym przypadku pobaw się opcjami w zakładce widoku przekroju, jeśli widok przekroju zmieni kolor na czerwony

(częściowe cięcie...)

Po prostu kliknij koniec szerszej linii i przeciągnij w górę lub w dół (lub w prawo w lewo)

Krój jest poprawny, z wyjątkiem tego, że w SW 2016 teraz istnieje możliwość wykonania cięć standardowych i zredukowanych.... właśnie przeszliśmy na SW 2016 i niektóre rysunki, które ponownie otwieramy, są standardowe..... co jest żenujące..... Chcielibyśmy wrócić do pomniejszonych rozmiarów....

Czy jest to wersja SP2 2016, która jest dostępna krócej niż 2 tygodnie?

Ponieważ ta wersja rozwiązuje wiele błędów.

Tak tak, mamy SW2016 SP2.0

Właściwie nie do końca rozumiałem problem.

A priori, zmniejszone cięcia są dostępne od wersji 2013:

http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_DVE_SECTION_PROP.htm

Czy można mieć zrzut ekranu?

Obecnie na zdjęciu jest to standardowe cięcie i chcę mieć zmniejszone cięcie

coupe.png

Może to być błąd z 2016 roku, który zmienia widok na sekcję, ale niestety może nie być możliwe jego przywrócenie, ponieważ na stronie pomocy jest napisane, że możesz wybrać okrojoną sekcję tylko podczas tworzenia:

http://help.solidworks.com/2016/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_DVE_SECTION_PROP.htm

Ograniczone widzenieforeshortened1.gif

Dostępne tylko podczas tworzenia widoku

Po skontaktowaniu się z pomocą techniczną..... W żadnym bądź razie..... Nie ma funkcji umożliwiającej przełączenie z widoku standardowego na widok zredukowany i odwrotnie.

Jest już trochę późno, ale właśnie znaleźliśmy sztuczkę:

Zbuduj linie prostopadłe do ogólnego kierunku przekroju.

Mamy więc naprzemienność linii "normalnych" i linii "budowlanych". (patrz załączony zrzut ekranu)

coupe.jpg