W jaki sposób można zmniejszyć rozmiar bajtów zestawu?

Mam duży montaż do zrobienia w pracy.
Problem polega na tym, że najwyraźniej, gdy rozmiar pliku przekroczy lub zbliży się do 1 GB, rejestracja kończy się niepowodzeniem.

Jak mogę zmniejszyć całkowity rozmiar pliku?

Aby zmniejszyć rozmiar pliku SolidWorks, należy zmniejszyć poziom szczegółowości i jakości, tj. zmniejszyć liczbę ścian, które muszą być obsługiwane w obliczeniach.

Po tym wiem, że liczba konfiguracji w niczym nie pomaga, a zwłaszcza liczba ograniczeń (powrót Visiativ po powolnym ładowaniu montażu i planu).

Niestety, nie sądzę, aby istniały jakieś cudowne narzędzia czy sztuczki.

Następnie możesz otworzyć w świetle, co może pozwolić ci mieć mniej problemów z późniejszym nagrywaniem.

4 polubienia

Również kilka interesujących tropów tutaj:

https://www.visiativ-industry.fr/gros-assemblages-7-bonnes-pratiques-ouvrir-solidworks-2017

- https://www.visiativ-industry.fr/ouverture-assemblages-complexes-solidworks

1 polubienie

Już napraw swoje elementy (część)

Usunie to jak najwięcej ograniczeń

Unikaj, skrzynek narzędziowych itp....

Zapoznaj się z tym doskonałym samouczkiem dotyczącym zarządzania dużymi złożeniami

https://www.youtube.com/watch?v=2Ai7iJNYQMI

@+ ;-)

1 polubienie

Zakazane są również elementy importowane w powierzchni, które są zbyt szczegółowe. Mam teraz taki problem i zajmuje on ogromną ilość miejsca w montażu. Preferuj elementy bryłowe.

5 polubień

W dzisiejszych czasach zawsze konieczne jest powiązanie oszczędności miejsca z uproszczeniem części i montażu.

Cdt

3 polubienia

Przypomina mi to ogromny projekt, z którym miałem do czynienia, a plik stronicowania Windows był wyłączony.

Chciałbym spojrzeć na tę stronę (pamięć wirtualna, zwana również plikiem wymiany).

2 polubienia

Całkowicie zgadzam się z GT22: Bez, jest zbyt ciężki, aby sobie z nim poradzić.

Następnie musisz wykonać podzespoły i możesz wygrać w swoich częściach, ograniczając liczbę funkcji (np. wykonaj promień w szkicu zamiast korzystać z funkcji zaokrąglenia lub preferuj funkcję asystenta wiercenia zamiast powtarzania otworu).

5 polubień

Z DRUGIEJ STRONY!!!!! Nie zapisuj w Parasolid, to znacznie zwiększa rozmiar pliku! wczoraj zrobiłem test, skończyło się na pliku o rozmiarze 123 MB, nadal wysłałem go e-mailem, po prostu go zatrzymałem, e-mail nadal nie poszedł :D

Wiedziałem, że nie odejdzie, ale robiąc cokolwiek, odkrywasz nowe rzeczy!!  

2 polubienia

Mam walne zgromadzenie składające się z 37 podzespołów.

Jeśli umieszczę każdy podzespół z częściami programowymi, otrzymam zespół, który jest zbyt duży.

Myślę, że integrując moje podzespoły parasolid z moim ogólnym zespołem, zyskam na ogólnym rozmiarze mojego zespołu.

Może solucja?

Jeśli uważasz, że Twoje podzespoły nie będą się już przemieszczać

rejestruje je w częściach lub mocuje wszystkie elementy składowe tych podzespołów

Ogromnie uprości to Twój montaż

@+

2 polubienia

Witam

A przede wszystkim żadnych "wirtualnych" części czy zespołów....

Pozdrowienia

2 polubienia

@G.: maksymalny rozmiar załącznika to 7-8 MB, czasami 14-15 MB (w zależności od hostów poczty e-mail/dostawców dostępu). Poza tym musisz przejść przez rozwiązania takie jak WeTransfer (lub odpowiednik) / chmura / ftp.

2 polubienia

@stefbeno, wiem, ale tak jak mówiłem, próbowałem sprawdzić, czy po tej stronie zaszła jakaś zmiana, ale podejrzewałem, że tak duży plik na pewno nie przejdzie po :)

I masz rację, w mojej firmie jestem ograniczony do 5 MB, inaczej jest to Wetransfer.

Cdt

1 polubienie

Dlaczego nie zgrupować kilku podzespołów w jeden podzespół, który również uprościłby proces?

Mam całą część fabryczną w zespole, który zawiera 3 podzespoły na część tej fabryki i w każdej części od 15 do 20 maszyn.

W całej tej części fabryki znajduje się ponad 8000 komponentów i wszystko otwiera się idealnie.

Zestaw 1. poziomu ma tylko 78 MB, ponieważ zestaw jest pocięty na różne podzespoły.

3 polubienia

Witam

Jak zauważył @Antho, z pewnością ma tutaj kilka dobrych praktyk, które może ukraść:

Z drugiej strony, jeśli chodzi o wysyłanie dużych plików, istnieje kilka usług, które mogą Ci pomóc:

• Numsend : do 2 GB za darmo, dane są przechowywane we Francji.
  • myCADplace : niektórzy z Was mogą znać forum, jest to bezpieczne miejsce projektowe dostępne 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu, aby efektywnie współpracować nad projektami CAD. Wymieniasz się wieloma plikami CAD 3D i plikami automatyzacji biura ze swoimi klientami, pracownikami i partnerami w prywatnej, podzielonej i bezpiecznej przestrzeni. Możesz zaprosić nieograniczoną liczbę współpracowników. Do współpracy, wizualizacji i manipulowania modelami 3D nie jest wymagane żadne oprogramowanie CAD.

2 polubienia

W przypadku zespołów głównych (tego, który zawiera wszystkie podzespoły) pamięci, dobrym sposobem na to może być usunięcie wszystkich podzespołów przed zapisaniem (w celu odciążenia komponentów pamięci).  Z drugiej strony działa to tylko wtedy, gdy nie masz zabawy z tworzeniem MEP z tego zespołu i jeśli nie masz EPDM, który zarządza wydrukami różnych wersji.

lub zrób konfigurację z "wszystko w stanie usuniętym"...

1 polubienie

Witam, pytanie!! W jakim celu chcesz zmniejszyć rozmiar zespołu!?

Czy ma to na celu wysłanie go do klienta/dostawcy?

A może problemem jest zarządzanie całością??? ponieważ nagle metody będą inne i tak naprawdę rozmiar plików nie stanowi żadnego problemu!! Można wysyłać duże pliki i pracować nad dużymi plikami bez zbytniego spowolnienia, JEŚLI jest to dobrze zrobione!

Cdt

1 polubienie

@G.: Podstawowym pytaniem jest najwyraźniej problem z nagrywaniem.

Punkt, o którym nie wspomniano, ponieważ podstawowe pytanie zostało zagubione na giełdach: co to jest infrastruktura (rejestracja lokalna/sieciowa), jaki rodzaj sieci, EPDM czy nie...

2 polubienia