Chciałbym mieć możliwość zmiany wymiarów kilku części w zespole z poziomu programu Excel. Wypróbowałem rodzinę części, ale nie działa ona w przypadku zmiany wymiarów części w złożeniu.
Tworząc makro, w którym wskazujesz, że dla takiego a takiego pola otwiera takie a takie 3D i umieszcza wartość w takim a takim szkicu, nie widzę tego dobrze.
(Np. dla pola A1 wprowadzona wartość odpowiada wymiarowi 3 szkic 2 w 3D XXX)
Mam nadzieję, że dla Ciebie jest coś łatwiejszego, bo stworzysz dla siebie elektrownię gazową, która pochłonie Ci dużo zasobów (i przy okazji czasu na stworzenie). A jeśli masz to na uwadze, pomyśl o stworzeniu przycisku, który będzie działał tylko wtedy, gdy się na to zdecydujesz. W przeciwnym razie będzie kiepsko
Myślę, że znalazłem rozwiązanie, oto moje wiersze kodu VB w Excelu (patrz załączony plik)
Z drugiej strony pozostawiam użytkownikowi możliwość nadania nowej nazwy plikom i zestawowi. Ale nie mogę wymienić ogniw nowych części w nowym zespole, zachowuje podstawowe nazwy.
Myślę, że znalazłem rozwiązanie, oto moje wiersze kodu VB w Excelu (patrz załączony plik)
Z drugiej strony pozostawiam użytkownikowi możliwość nadania nowej nazwy plikom i zestawowi. Ale nie mogę wymienić ogniw nowych części w nowym zespole, zachowuje podstawowe nazwy.