Witam
Chcielibyśmy wypełnić wnętrze części jako załącznik, a następnie oddzielić ją od zewnątrz, abyśmy mogli ją wyeksportować do naszego oprogramowania do symulacji elektromagnetycznej.
Z góry dziękujemy,
question_solidworks.jpg
Witam
Chcielibyśmy wypełnić wnętrze części jako załącznik, a następnie oddzielić ją od zewnątrz, abyśmy mogli ją wyeksportować do naszego oprogramowania do symulacji elektromagnetycznej.
Z góry dziękujemy,
Witam
Proponuję skorzystać z funkcji "Połącz", której oto bardzo prosty samouczek: http://www.leguide3d.com/profiles/blogs/utilisation-de-la-fonction-combiner
Zasadniczo, tworzysz bryłę, która ma zewnętrzny kształt twojej części, wyrównujesz dwa elementy ze sobą i używasz opcji "Odejmij" funkcji "Połącz".
Mam nadzieję, że udało mi się być dla ciebie użytecznym.
Wszystko zostało już powiedziane!
+1 do Joss
Dzięki Joss, ale mam wrażenie, że funkcja "połącz" dotyczy tylko części blaszanych, prawda?
Nie, przetestowałem funkcję na głośności przed odpowiedzią, aby mieć pewność, że jesteś na temat ;) Działa z korpusami objętościowymi bez problemów!
@ Odpowiedź Jossa jest bardzo dobra
Tworzysz bryłę z tą samą woluminem zewnętrznym, co istniejący wolumin
wstawiasz go w zbieżności z pierwszym ciałem (jeśli oczywiście nagrywasz go jako pomieszczenie)
Operacja Logicznego Mistrza Porwania z Twojego pierwszego pokoju
Skończysz z pustką w objętości swojego pokoju
Tutaj masz wszystkie dane
A ta do gry
+1 @ Joss
@+ ;-))
Witam
Rzeczywiście, funkcja sumatora jest najlepszym rozwiązaniem, pracuję pod Inventorem, ale funkcje muszą być w przybliżeniu identyczne.
W ekstruzjach istnieją trzy podstawowe funkcje:
guz, który dodaje materiału.
odejmowanie, które umożliwia usunięcie materiału.
łącząc go, co pozwala zachować różne części między dwoma częściami (puste przestrzenie utworzone przez jego dwie części).
Witam
Myślę, że funkcja nadruku opcji formowania jest dobrze dopasowana.
Dziękuję Joss,
Miałem sporo kłopotów, ponieważ tak naprawdę konieczne jest wykonanie korpusu o wymiarach większych niż część, która ma być poddana obróbce, aby uzyskać funkcję "połącz" z ikoną bez promieni.
Miłego dnia
Krzysztof.