Jak zrobić negatyw konstrukcji

Witam

Chcielibyśmy wypełnić wnętrze części jako załącznik, a następnie oddzielić ją od zewnątrz, abyśmy mogli ją wyeksportować do naszego oprogramowania do symulacji elektromagnetycznej.

Z góry dziękujemy,

question_solidworks.jpg
2 polubienia

Witam

Proponuję skorzystać z funkcji "Połącz", której oto bardzo prosty samouczek: http://www.leguide3d.com/profiles/blogs/utilisation-de-la-fonction-combiner

Zasadniczo, tworzysz bryłę, która ma zewnętrzny kształt twojej części, wyrównujesz dwa elementy ze sobą i używasz opcji "Odejmij" funkcji "Połącz".

Mam nadzieję, że udało mi się być dla ciebie użytecznym.

8 polubień

Wszystko zostało już powiedziane!

+1 do Joss

1 polubienie

Dzięki Joss, ale mam wrażenie, że funkcja "połącz" dotyczy tylko części blaszanych, prawda?

1 polubienie

Nie, przetestowałem funkcję na głośności przed odpowiedzią, aby mieć pewność, że jesteś na temat ;) Działa z korpusami objętościowymi bez problemów!

3 polubienia

@ Odpowiedź Jossa jest bardzo dobra 

Tworzysz bryłę z tą samą woluminem zewnętrznym, co istniejący wolumin

wstawiasz go w zbieżności z pierwszym ciałem (jeśli oczywiście nagrywasz go jako pomieszczenie)

Operacja Logicznego Mistrza Porwania z Twojego pierwszego pokoju

Skończysz z pustką w objętości swojego pokoju 

Tutaj masz wszystkie dane

A ta do gry

+1 @ Joss

@+ ;-))

2 polubienia

Witam

Rzeczywiście, funkcja sumatora jest najlepszym rozwiązaniem, pracuję pod Inventorem, ale funkcje muszą być w przybliżeniu identyczne.

W ekstruzjach istnieją trzy podstawowe funkcje:

guz, który dodaje materiału.

odejmowanie, które umożliwia usunięcie materiału.

łącząc go, co pozwala zachować różne części między dwoma częściami (puste przestrzenie utworzone przez jego dwie części).

1 polubienie

Witam

Myślę, że funkcja nadruku opcji formowania  jest dobrze dopasowana.

Dziękuję Joss,

Miałem sporo kłopotów, ponieważ tak naprawdę konieczne jest wykonanie korpusu o wymiarach większych niż część, która ma być poddana obróbce, aby uzyskać funkcję "połącz" z ikoną bez promieni.

Miłego dnia

Krzysztof.