@wissem86ayed
Złe wieści
1°) W Twoim modelu jest zbyt wiele wad, aby przeprowadzić prawidłową symulację.
2°) Istnieją zakłócenia, które nie pojawiają się podczas wykrywania zakłóceń na globalnym asm, ale pojawiają się, gdy chcesz utworzyć siatkę. Aby naprawdę je wykryć, musisz wybrać podzbiory w dużym ASM. Nie wiem, dlaczego to nie działa w żaden inny sposób
3° ) najpoważniejszą rzeczą jest to, że nakładasz ograniczenia na swoje kroki w odniesieniu do szkicu 3D, a nie między dwiema częściami: stopniem i częścią "podpory mostu". Utworzenie klasycznych wiązań między dwoma obiektami nie wiązałoby się z ryzykiem wystąpienia obiektów rozłącznych lub przenikających się
Rozumiem, że dla ogólnego planu w metaloplastyce, gdzie nie pracujemy poniżej mm, Twój montaż jest poprawny, ale nie ma go do symulacji, nie jest dobry. (dlatego powiedziałem ci, żebyś zrobił uproszczonego bliźniaka)
4°) masz szkice, które nie są całkowicie ograniczone (EP-Support dla chodnika mostu), co oznacza, że masz przestrzeń między tym arkuszem a stopniem).
5°) Użyłeś trybu wiązki dla wszystkich swoich rur 100 mm, z wyjątkiem tego, że niektóre są zbyt krótkie, aby można je było uznać za belki. Dlatego musimy przekształcić je w objętość.
6°) Aby mieć lepszy widok na odkształcenia po symulacji, lepiej jest przekazać wszystkie części (bez wyjątku) jako objętość (uwaga na objętość i objętość, to nie to samo).
Tak naprawdę wszystko zależy od tego, co chcesz sprawdzić
Jeśli są to tylko rury 100 mm, po prostu usuń wszystkie stopnie i platformę i przetestuj tylko siły działające na rury (w ???? schodów zrównoważonych).
Wprowadź wszystkie zmiany w całym asm i opublikuj wszystko ponownie.
Pozdrowienia
- PS: Z tego, co widzę w twoim projekcie, problemy nie będą dotyczyły samych rur, ale stopni, a zwłaszcza platform, w tym dolnej, której nie daję zbyt wiele. Są też ....... (ZUT Przysiągłem sobie, że nic nie powiem o projekcie! Uff, powstrzymałem się prawie w porę). puf!