Jak wypełnić otwory w części cylindrycznej?

Witam, chcę wypełnić otwory na części cylindrycznej, otwory te są wykonane na płaskiej powierzchni i przelewają się na płaszczyźnie 3D

piece-cylindrique.jpg

Witam

Musisz wykonać wytłoczenie od tylnej strony (lub od dołu otworu, jeśli nie jest przelotowy) i wybrać jako warunek końcowy "do powierzchni". Myślę, że możesz wybrać kilka powierzchni.

W przeciwnym razie będziesz musiał wykonać kilka wyciągnięć (3 dla 3 powierzchni końcowych).

2 polubienia

Możliwe jest również wypełnienie ich za pomocą opcji Wstaw/Powierzchnie/Usuń

Lub jeśli masz menedżera poleceń: Edycja bezpośrednia/Usuń powierzchnię.

Wybieramy powierzchnie związane z otworami (cylinder + możliwe fazowania i wiercenie nieprzelotowe na dole) i wybieramy 2. opcję "Usuń i uzupełnij nieciągłości".

1 polubienie

Witam

Ponieważ Twoja część jest importowaną bryłą, możesz spróbować uruchomić rozpoznawanie elementów (FeatureWorks), aby je odtworzyć i zmienić warunek ukończenia otworów.

Pozdrowienia

featureworks.jpg
3 polubienia

Z narzędziem do wytłaczania to dobry początek, dziękuję Mr.LUCAS.

W przypadku narzędzia ''usuń powierzchnię'', SW informuje mnie, że nie można wypełnić ścian ze względu na geometrię.

2 polubienia

Nie mogę znaleźć narzędzia funkcji Works w wersji 2014 SW

Pozdrowienia

Utwórz zszytą powierzchnię z 3 bokami końcowymi, a następnie wykonaj wyciągnięcie "I do powierzchni", wybierając utworzoną powierzchnię

7 polubień

Kliknięcie prawym przyciskiem myszy na importowanej powierzchni powinno wywołać menu FeatureWorks, tylko dla wersji SolidWorks Professional lub SolidWorks Premium.

Samouczek dostępny tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=-hmaMzX9Ne8

1 polubienie

Aby wyświetlić FeatureWorks, kliknij prawym przyciskiem myszy menu dostosowywania w Menedżerze funkcji (lewe okienko). Ale biorąc pod uwagę twój kawałek, z pewnością będzie miał problem z rozpoznaniem wszystkiego...

Aby usunąć ściany, należy zaznaczyć wszystkie powierzchnie związane z "otworem" i wybrać 2. lub 3. opcję.

1 polubienie

Dziękuję za pomoc, moja sztuka jest skończona tak, jak sobie tego życzyłem.

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam

Trochę się spóźniłem, ale jest też rozwiązanie:

Wykonaj płaszczyznę przechodzącą przez oś otworu i przez środkową oś cylindra.

I zrobić formę obrotu z tej płaszczyzny, biorąc środek cylindra jako oś i kontury otworu jako formę.

Oczywiście, rewolucja musi być ograniczona.

S.B