Witam
Mam problem z wyświetlaczem na kartach EPDM. W polach domyślnych rozmiar tekstu nie jest skalowany, co blokuje czytelność.
Czy kiedykolwiek napotkałeś ten problem i jak go rozwiązałeś?
Miłego dnia wszystkim.
Witam
Mam problem z wyświetlaczem na kartach EPDM. W polach domyślnych rozmiar tekstu nie jest skalowany, co blokuje czytelność.
Czy kiedykolwiek napotkałeś ten problem i jak go rozwiązałeś?
Miłego dnia wszystkim.
Witam
W menedżerze mapowania danych należy rozmieszczać teksty bez zalewkowania i nie zezwalać na zmianę rozmiaru.
W ten sposób mapa jest zamrożona. Myślę, że nie ma innych sposobów (tak jak w administracji, niektóre pola są zmieniane, inne nie, więc są okrojone teksty)
Witam
Jest to jeden z wielu problemów edytora map EPDM.
Jedynym rozwiązaniem jest zmiana rozmiaru jednego z tekstów tak wysoko, jak to możliwe, a następnie zastosowanie tego formatu do wszystkich pozostałych.
Uważaj, aby nie były zbyt wysokie, ponieważ w przeciwnym razie nie będziesz w stanie prawidłowo wyrównać ich z polami edycji i innymi menu rozwijanych.
Jeśli przyjrzysz się uważnie swojemu obrazowi, zobaczysz , że tekst "Stary" ma dobry rozmiar, najłatwiej jest użyć go jako odniesienia do rozmiaru pozostałych.
Dobry wieczór
Czy przypadkiem twoje karty EPDM nie zostałyby utworzone na komputerze takim jak Worstation i czy pokazany wyświetlacz nie pochodziłby z laptopa?
Pozdrowienia
Witam
Dziękuję za odpowiedzi.
Nie mam dostępu do menedżera kart danych. Karty są przygotowywane przez administratora i wyświetlają się poprawnie na stacjach roboczych moich współpracowników.
Próbowałem powiększenia ctrl+kółko, ale bez powodzenia.
D.Roger, jaki wpływ ma tworzenie karty na stacji roboczej, a nie na laptopie? (Mamy oba, mój poprzedni laptop nie był dotknięty tym problemem).
Na pierwszy rzut oka rozdzielczość ekranu jest inna, więc zmiana rozmiaru i błąd (EPDM nie jest zbyt adaptacyjny po tej stronie)
Witam
Bardzo późna odpowiedź: Stacje robocze są zazwyczaj domyślnie ustawione na rozmiar tekstu 100%, podczas gdy laptopy 15,6 cala są często na 125%, a laptopy 17 cali często na 100%. Zobacz w oknie Właściwości wyświetlania systemu Windows. Jeśli więc karta danych została utworzona ze 100% tekstem w polu, którego rozmiar jest nieco ograniczony po przejściu do 125%, brakuje fragmentu tekstu.
Pozdrowienia