Witam
W niektórych moich zespołach światło otoczenia zniknęło i nie mogę znaleźć sposobu, aby je przywrócić?
Jestem w SW2014.
Dziękuję za sugestie...
Witam
W niektórych moich zespołach światło otoczenia zniknęło i nie mogę znaleźć sposobu, aby je przywrócić?
Jestem w SW2014.
Dziękuję za sugestie...
Witam
Zobacz tutaj:
http://help.solidworks.com/2014/French/SolidWorks/sldworks/c_Lighting_Overview.htm
http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/r_ambient_light_pm.htm
http://help.solidworks.com/2014/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_DVE_LIGHT_PROPS.htm
Dziękuję .PL ale już konsultowałem się z tymi pomocami. Problem polega na tym, że wszędzie mówi się, że światła otoczenia nie można usunąć ani dodać. Jednak w moim przypadku światło otoczenia zniknęło w menedżerze funkcji. Próbowałem zmienić scenę, ale dodaje wstępnie ustawione światła w scenach, ale nie ma światła otoczenia...
To naprawdę dla zabawy, bo trzeba to robić od czasu do czasu... Ale czy pomyślałeś, aby sprawdzić żarówkę, jeśli nie jest HS. ;-) (16:30 dla mojego przełożonego)
Wymień żarówkę, musi być martwa, zwróć uwagę na rodzaj podstawy........ ;)..;).....;)..;)
Opowiedz trochę o swoim problemie
Umieszczasz scenę i wtedy przegrywasz
Twoje światło otoczenia Tak lub Nie
Czy Twoja scena jest dobrze zlokalizowana w Twojej przestrzeni?
Jedno pytanie; Na jakim etapie jest montaż??? Czy masz to samo w tych, które działają i tych, w których nie działają??? (16:45 dla mojego przełożonego)
W rzeczywistości używamy modelu montażowego z jasną kwadratową sceną i pojedynczym światłem kierunkowym sparametryzowanym zgodnie z naszymi potrzebami + światło otoczenia, które zwykle jest zawsze obecne.
Na kilku plikach montażowych utworzonych stosunkowo niedawno (w ciągu miesiąca) i wszystko w ten sam sposób światło otoczenia zniknęło... nie pojawia się już w folderze Światła w menedżerze wyświetlania, jak widać na zrzucie obrazu z mojego poprzedniego posta .
Więc kiedy umieszczam cieniowany widok ISO w m.e.p., pomieszczenie wydaje się całe białe...
I widzę we wszystkich instrukcjach, że nie ma możliwości usunięcia światła otoczenia ani dodania go...
Jedynym rozwiązaniem, jakie znalazłem, jest przerobienie moich zespołów...
Przed ponownym wykonaniem wszystkich zestawów; Spróbuj utworzyć zespół z jednym z wadliwych zespołów, aby sprawdzić, czy zawiera on światło otoczenia??? (17:30 dla mojego przełożonego)
Czy posiadasz również solidworks 2014 SP5???
Czy to ostatni dostępny SP?
SP3 dla 2016 r. i SP5 dla 2015 r. i wcześniejszych?
Witam
Czy masz pewność, że nie jest wyłączony lub ma wartość 0?
Jeśli nie, istnieje stary dobry sterownik karty graficznej do ponownej instalacji portalu klienta...
Rzymski
za pomocą zrzutu ekranu
Jeśli klikniesz na scenę (świecące kwadraty)
Co znajdziesz pod spodem
do GT22
Kiedy klikam na scenę Luminous Square, pojawia się arrière_plan (RooftopSunrise) i otoczenie (hdr_studio)...
i jesteśmy w SW2014 SP4
Więc absolutnie musisz przejść na SP5.... (12:20 dla mojego przełożonego)
Sporo humoru @ ac kobra !!
To jest relaksujące.
Dziękuję Alain, trochę się relaksuje, a w dodatku było naprawdę łatwo... ;-)
Witam
przejście na SP5 naprawiło błąd???
Instalacja SP5.0 wykonana tylko dzisiaj.
Nie mogę powiedzieć, czy to rozwiąże problem, ponieważ mój kolega w międzyczasie przerobił wadliwe zespoły...
Opublikuję tutaj ponownie, jeśli ponownie napotkam problem...
Jeszcze raz dziękuję za Państwa wkład.