Jak ponownie włączyć światło otoczenia?

Witam

W niektórych moich zespołach światło otoczenia zniknęło i nie mogę znaleźć sposobu, aby je przywrócić?

Jestem w SW2014.

Dziękuję za sugestie...

2 polubienia

Witam

Zobacz tutaj:

http://help.solidworks.com/2014/French/SolidWorks/sldworks/c_Lighting_Overview.htm

http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/r_ambient_light_pm.htm

http://help.solidworks.com/2014/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_DVE_LIGHT_PROPS.htm

2 polubienia

Dziękuję .PL ale już konsultowałem się z tymi pomocami. Problem polega na tym, że wszędzie mówi się, że światła otoczenia nie można usunąć ani dodać. Jednak w moim przypadku światło otoczenia zniknęło w menedżerze funkcji. Próbowałem zmienić scenę, ale dodaje wstępnie ustawione światła w scenach, ale nie ma światła otoczenia...

capture.jpg

To naprawdę dla zabawy, bo trzeba to robić od czasu do czasu... Ale czy pomyślałeś, aby sprawdzić żarówkę, jeśli nie jest HS. ;-) (16:30 dla mojego przełożonego)

4 polubienia

Wymień żarówkę, musi być martwa, zwróć uwagę na rodzaj podstawy........ ;)..;).....;)..;)

Opowiedz trochę o swoim problemie

Umieszczasz scenę i wtedy przegrywasz

Twoje światło otoczenia Tak lub Nie

Czy Twoja scena jest dobrze zlokalizowana w Twojej przestrzeni?

Jedno pytanie; Na jakim etapie jest montaż??? Czy masz to samo w tych, które działają i tych, w których nie działają??? (16:45 dla mojego przełożonego)

W rzeczywistości używamy modelu montażowego z jasną kwadratową sceną i pojedynczym światłem kierunkowym sparametryzowanym zgodnie z naszymi potrzebami + światło otoczenia, które zwykle jest zawsze obecne.

Na kilku plikach montażowych utworzonych stosunkowo niedawno (w ciągu miesiąca) i wszystko w ten sam sposób światło otoczenia zniknęło... nie pojawia się już w folderze Światła w menedżerze wyświetlania, jak widać na zrzucie obrazu z mojego poprzedniego posta .

Więc kiedy umieszczam cieniowany widok ISO w m.e.p., pomieszczenie wydaje się całe białe...

I widzę we wszystkich instrukcjach, że nie ma możliwości usunięcia światła otoczenia ani dodania go...

Jedynym rozwiązaniem, jakie znalazłem, jest przerobienie moich zespołów...

Przed ponownym wykonaniem wszystkich zestawów; Spróbuj utworzyć zespół z jednym z wadliwych zespołów, aby sprawdzić, czy zawiera on światło otoczenia??? (17:30 dla mojego przełożonego)

Czy posiadasz również solidworks 2014 SP5???

Czy to ostatni dostępny SP?

SP3 dla 2016 r. i SP5 dla 2015 r. i wcześniejszych?

Witam

Czy masz pewność, że nie jest wyłączony lub ma wartość 0?

Jeśli nie, istnieje stary dobry sterownik karty graficznej do ponownej instalacji portalu klienta...

Rzymski

sans_titre.jpg

za pomocą zrzutu ekranu 

Jeśli klikniesz na scenę (świecące kwadraty)

Co znajdziesz pod spodem

1 polubienie

do GT22

Kiedy klikam na scenę Luminous Square, pojawia się arrière_plan (RooftopSunrise) i otoczenie (hdr_studio)...

i jesteśmy w SW2014 SP4

Więc absolutnie musisz przejść na SP5.... (12:20 dla mojego przełożonego)

2 polubienia

Sporo humoru @ ac kobra !!

To jest relaksujące.

1 polubienie

Dziękuję Alain, trochę się relaksuje, a w dodatku było naprawdę łatwo... ;-)

2 polubienia

Witam

przejście na SP5 naprawiło błąd???

Instalacja SP5.0 wykonana tylko dzisiaj.

Nie mogę powiedzieć, czy to rozwiąże problem, ponieważ mój kolega w międzyczasie przerobił wadliwe zespoły...

Opublikuję tutaj ponownie, jeśli ponownie napotkam problem...

Jeszcze raz dziękuję za Państwa wkład.