Jak wypełnić tabelkę rysunkową, wypełniając panel właściwości niestandardowych

Witam

Po umieszczeniu rysunku chcę wypełnić kasetę za pomocą panelu właściwości niestandardowych.

Próbowałem wielu rzeczy, które znalazłem, nie mogę tego zrobić...

Nazwa klienta, gatunek materiału, operacja itp. Załączam swój rysunek.

Jeśli mógłbyś mi pomóc, proszę... Dziękuję. :)

a4v_socc.drwdot

Witam, musisz użyć edytora formularzy właściwości (skrót znajduje się w folderze solidworks na liście aplikacji pod windobe)

Zadałem pytanie na ten temat, czy to może pomóc.

https://www.lynkoa.com/forum/solidworks/propri%C3%A9t%C3%A9s-personnalis%C3%A9es-uniquement-en-pi%C3%A8ce

2 polubienia

Tak więc, aby użyć niestandardowego rekwizytu na rysunku, musisz utworzyć notatkę z $PRPSHEET:nom_de_la_prop, jeśli jest to właściwość części lub asm, i $PRP:nom_de_la_prop, jeśli jest to rekwizyt rysunkowy (zauważysz spójność słów kluczowych...).

Edytor, o którym mówi Fuz3D, ma być używany później, aby umożliwić filtrowanie/ograniczanie zawartości właściwości bez konieczności majstrowania przez użytkownika przy głównym panelu ze wszystkimi ryzykami błędów, które to wywołuje.

3 polubienia

Dziękujemy za Twoją opinię! Szukam od 3 tygodni, od czasu do czasu testuję, jestem na końcu mojej liny!!

Udało mi się wypełnić właściwości części w 3D i przenieść ją do mojego wkładu. Tak jest ok!

Używając tylko nazw już istniejących właściwości. Zaobserwowałem, że rzeczywiście właściwości rysunku i układu nie miały tego samego rozszerzenia pliku. Stworzyłem więc po jednym z każdych... Ale nic nie pomaga!

Jednak kiedy jestem tylko na układzie, niemożliwe! Bo takie jest moje życzenie, a do wypełnienia zakładki właściwości na układzie i bezpośrednio napełnia się wkład... Nie znajduje utworzonych przeze mnie właściwości??!! Krótki! To męczące...

Położyłem plik na wierzchu... Jeśli kiedykolwiek... Dziękuję.

Dobry wieczór

Wypełniam głównie za pomocą pliku części lub asm, jak mówi stefbeno

$PRP:nom_de_la_propriété EPDM

Zmienne w EPDM należy  wypełnić dla rozszerzeń SLDDRW jako atrybuty  Właściwości niestandardowe.

Dobry wieczór i powodzenia

Witam. Nadal nie mogę tego zrobić...

Mam wersję standardową. Nie posiadam modułu EPDM!

Witam

Jesteś na dobrej drodze!

Jeśli chcesz utworzyć łącze z właściwościami utworzonymi w szablonie rysunku, po prostu wskaż w notatce odpowiednią właściwość.

Zrobiłem zdjęcie, aby zilustrować mój punkt widzenia.

Pozdrowienia

proprietes.png
1 polubienie

Załączam również zmodyfikowany plik. Zmodyfikowałem tylko notatki na górze twojego modelu, od ciebie zależy, czy zrobisz inne nuty swojego tła! ;-)

a4v_soccmodif.drwdot
1 polubienie

Witaj jmsavoyat i dziękuję za poświęcenie czasu, aby mi pomóc.

Mam jednak wersję z 2016 roku. Czy byłoby możliwe zapisanie pliku, aby był kompatybilny?

Nie mogę go otworzyć... Dziękuję bardzo!!!

Proszę bardzo!

a4v_soccsw2016.drwdot

Dziękuję jmsavoyat!! W rzeczywistości do tej pory mogę to zrobić.

Od tego zaczyna się mój problem! Właśnie wtedy, gdy tworzę okienko niestandardowe, nie mogę połączyć utworzonej przeze mnie właściwości, ponieważ nie jest ona tam wyświetlana!

Wstawię zdjęcie, abyś mógł je lepiej zrozumieć. Ponieważ moim życzeniem jest, aby panel właściwości niestandardowych znajdował się po prawej stronie, aby wypełnić go tak, aby kaseta wypełniała się automatycznie. To mój problem!

123.jpg

Witam

Podczas tworzenia edytora właściwości należy podać nazwę utworzonej w nim właściwości oraz typ właściwości.

W twoim przypadku utworzy właściwość "text" do samodzielnego wypełnienia. Po zweryfikowaniu poprawności operacji tworzy właściwość i wypełnia ją w polu tytułu, jeśli pole tekstowe było edytowane.

W Twoim przypadku wygodniejsza może być edycja szablonu dokumentu i automatyczne wypełnienie niektórych właściwości. Utwórz właściwość Z, która jest równa środkowi ciężkości w polu Z i zapisz dokument jako ".drwDot"

Witam

Na przykład oto co możesz umieścić w polu tekstowym dołączonym do właściwości #CLIENT:

Spowoduje to wyświetlenie pustego pola w palecie, które możesz wypełnić według własnego uznania (np. wartością Mój klient na poniższym obrazku):

A więc to we właściwościach płaszczyzny:

Pozdrowienia

3 polubienia

@d. Roger powiedział wszystko, brawo!

- W polu "Tytuł" wpisujesz nazwę, którą chcesz zobaczyć

- W polu "Nazwa" wpisujesz nazwę swojej zmiennej

- W polu "Wartość" nie należy niczego umieszczać

Następnie należy zapisać plik formularza w katalogu właściwości (patrz Opcje/Lokalizacje plików/Pliki właściwości niestandardowych).

Następnie, gdy połączysz swoje notatki z właściwościami, pojawią się one na liście. Załączam pliki formularzy, jeśli chcesz.

Powodzenia!

szablon.drwprp powiedział:
3 polubienia

A twój model z linkami

a4v_soccsw2016.drwdot
2 polubienia

Świetnie!! Jesteście wspaniali i jeszcze raz dziękuję d.rogerjmsavoyat za spędzony czas!!

Postaram się skończyć jutro, będę Cię informować, kiedy tylko będę miał jeszcze ewentualny problem...

Dobranoc! :)

Dobry wieczór

Dlaczego nie wypełnić właściwości, a także właściwości niestandardowych bezpośrednio w pokoju i nie utworzyć ich linków w tle.

2 polubienia

Witam

całkowicie nie na temat pytanie, ale widzę, że wielu z was, ale # przed nazwą zmiennych, czy jest jakiś konkretny powód?

Wszystko jest w porządku!! To świetnie! Jestem zachwycona!

Umieściłem d.roger jako odpowiedź na rozwiązanie. Jednak jeszcze raz WIELKIE podziękowania dla jmsavoyat za spędzony czas

Użyłem twojego pliku, który mi odesłałeś, jako podstawy! Super!!

Pierre S, ze swojej strony umieściłem #, aby rozpoznać moje właściwości i aby nie kolidowały one z innymi właściwościami Solid...

Do zobaczenia wkrótce!! :)