Tak więc, aby użyć niestandardowego rekwizytu na rysunku, musisz utworzyć notatkę z $PRPSHEET:nom_de_la_prop, jeśli jest to właściwość części lub asm, i $PRP:nom_de_la_prop, jeśli jest to rekwizyt rysunkowy (zauważysz spójność słów kluczowych...).
Edytor, o którym mówi Fuz3D, ma być używany później, aby umożliwić filtrowanie/ograniczanie zawartości właściwości bez konieczności majstrowania przez użytkownika przy głównym panelu ze wszystkimi ryzykami błędów, które to wywołuje.
Dziękujemy za Twoją opinię! Szukam od 3 tygodni, od czasu do czasu testuję, jestem na końcu mojej liny!!
Udało mi się wypełnić właściwości części w 3D i przenieść ją do mojego wkładu. Tak jest ok!
Używając tylko nazw już istniejących właściwości. Zaobserwowałem, że rzeczywiście właściwości rysunku i układu nie miały tego samego rozszerzenia pliku. Stworzyłem więc po jednym z każdych... Ale nic nie pomaga!
Jednak kiedy jestem tylko na układzie, niemożliwe! Bo takie jest moje życzenie, a do wypełnienia zakładki właściwości na układzie i bezpośrednio napełnia się wkład... Nie znajduje utworzonych przeze mnie właściwości??!! Krótki! To męczące...
Położyłem plik na wierzchu... Jeśli kiedykolwiek... Dziękuję.
Dziękuję jmsavoyat!! W rzeczywistości do tej pory mogę to zrobić.
Od tego zaczyna się mój problem! Właśnie wtedy, gdy tworzę okienko niestandardowe, nie mogę połączyć utworzonej przeze mnie właściwości, ponieważ nie jest ona tam wyświetlana!
Wstawię zdjęcie, abyś mógł je lepiej zrozumieć. Ponieważ moim życzeniem jest, aby panel właściwości niestandardowych znajdował się po prawej stronie, aby wypełnić go tak, aby kaseta wypełniała się automatycznie. To mój problem!
Podczas tworzenia edytora właściwości należy podać nazwę utworzonej w nim właściwości oraz typ właściwości.
W twoim przypadku utworzy właściwość "text" do samodzielnego wypełnienia. Po zweryfikowaniu poprawności operacji tworzy właściwość i wypełnia ją w polu tytułu, jeśli pole tekstowe było edytowane.
W Twoim przypadku wygodniejsza może być edycja szablonu dokumentu i automatyczne wypełnienie niektórych właściwości. Utwórz właściwość Z, która jest równa środkowi ciężkości w polu Z i zapisz dokument jako ".drwDot"