Jak wypełnić napisy utworzone w salonie?

Witam

Wykonuję płytę, która musi być wydrukowana metodą sitodruku.

Stworzyłem napis, który przekształciłem w powierzchnię i sprawiłem, że pojawił się na załączonym przykładowym rysunku.

Chciałbym wypełnić napis na czarno , aby wysłać plik pdf do drukarki sitodrukowej, czy jest to możliwe?

P.S. Próbowałem już wypełnić litery puszką z farbą i wypełniła mi ona cały pokój.

Pozdrowienia

exemple_forum_.jpg

Witam

Musisz przejść do adnotacji ==> Obszar kreskowania i wybrać "Zwykły" w typach kreskowania. 

Następnie wystarczy kliknąć list, który chcesz wypełnić

5 polubień

Witam

Czy próbowałeś wypełnić litery kreskowaniem zwykłą czcionką?

Fred

2 polubienia

Dzięki, ale jak już powiedziałem, wypróbowałem już wypełnienie i nie działa, nie może wybrać konturu, który przyjmuje twarz

Jeśli nie rozpoznaje konturu wypełnienia, prawdopodobnie jest to spowodowane tym, że kontury nie są zamknięte.

Najpierw spróbuj zmienić tryb zaznaczania obszaru na "Kontur" i wybierz swój kontur.

Jeśli to nie zadziała, będziesz musiał obejść literę, aby znaleźć miejsce, w którym znajduje się otwór konturu

Jeśli to możliwe, czy możesz udostępnić swój plik, abym mógł sprawdzić, czy działa po mojej stronie?

Przez cień obrazu powinno działać

Zobacz ten link

http://www.lynkoa.com/forum/mises-en-plan/mise-en-plan-solidworks-mettre-une-seule-pi%C3%A8ce-de-lassemblage-en-couleur

@+

Problem rozwiązany,

Wyciągnąłem moje litery (wcześniej wykonane na powierzchni) i wykonałem nacięcie na rysunku, ponieważ powierzchnie nie zostały rozpoznane jako kontur.

ps Ludo.ale litery  były dobrze zamknięte i już wypróbowałem różne tryby funkcji wypełniania przed wysłaniem ;)

Dziękuję za odpowiedzi

1 polubienie

WG 22

Próbowałem trybu cieniowania, ponieważ moje litery były czarnymi powierzchniami w pokoju, ale o dziwo, że zapisywałem w pdfie, wypełnienie już się nie pojawiało...

Logicznie rzecz biorąc, gdy jesteś skonfigurowany w ten sposób (załącznik), wycięte części powinny wyglądać na czarne, a nie uszkodzone

hachure.jpg

Witam

Z mojej strony, w przypadku tego rodzaju rzeczy, które robię z linią separacji, powierzchnia ograniczona tą linią pozwala na zastosowanie zwykłego kreskowania bez przechodzenia przez wytłaczanie lub usuwanie materiału.

1 polubienie