Jak wypełnić bryłę?

Cze wszystkim

W celu stworzenia małego robota pobrałem plik . STL, który udało mi się (nie bez trudności....) zmodyfikować do pliku STEP. Mam więc teraz bryłę, ale problem polega na tym, że jest ona "pusta", jest tylko obrys, więc chciałbym ją wypełnić, aby pełnić funkcję powłoki i stworzyć wewnętrzną strukturę mojego robota. Czy ktoś wie, jak mogę wypełnić tę bryłę? (Pracuję głównie pod solidworks 2014 lub 2016, ale mam też Inventor itp.).

Z góry dziękuję ;)

Witam

Niewiele możemy zrobić z STL, najlepiej byłoby przeprojektować...

2 polubienia

Obecnie jest to plik STEP, z narysowaną powierzchnią zewnętrzną i traktowaną jako bryła ;) ale obiekt jest pusty :/

Jeśli twarze są dobrze połączone, musisz je zszyć i zaznaczyć opcję tworzenia bryły.

Niech Moc będzie z wami.

2 polubienia

Czy możemy to zrobić za pomocą solidworks? Po przejściu do menu Wstaw>Powierzchnia>Zszyte nie jest w nim możliwość wypełnienia obiektu

Witam

zwykle nie oferuje ci odłożenia przedmiotu z powrotem, ale stworzenie bryły, jak mówi OBI WAN , ale to jest to samo. Jeśli tego nie oferuje, to dlatego, że istnieją niepołączone powierzchnie i trzeba je wypełnić, aby utworzyć bryłę. 

1 polubienie

tu

Niech Moc będzie z wami.

face.jpg
2 polubienia

rzeczywiście jestem uwięziony, mój obiekt 3D jest skanem u podstawy, musi zawierać defekt... Może próbując go wygładzić, aby znaleźć wadę?

screen.png

Możesz chcieć sprawdzić swoje powierzchnie.

Narzędzia --> Oceń --> Sprawdź

3 polubienia

Witam

Po otwarciu pliku wybierasz typ pliku STL, wtedy będziesz miał dostęp do opcji importu i tam musisz mieć coś, co ma bryły. Naprawdę już nie wiem, jak to się nazywa.

2 polubienia

Witam

Aby kontynuować działania związane z Obiwanem, możesz usunąć twarz, odbudować ją za pomocą wypełniacza i wykonać manipulację obiwanem.

Poniżej znajduje się ekran z opcjami otwierania pliku STL

ouverture_stl_s.jpg
2 polubienia

W zależności od posiadanej wersji solidworks, należy przebudować drzewo tworzenia (narzędzie Feature Works)

w celu uzyskania ciała

Na razie rozumiem  krok w powierzchni

Ponieważ nie można importować w dużych ilościach

Spacer, ale w zależności od złożoności pomieszczenia jest dużo pracy

ma to na celu odtworzenie powierzchni X na tym wspomnianym kroku, aby zszyć te powierzchnie X

po zszyciu wszystkich powierzchni

jeśli celem jest stworzenie grubości skóry 

Wystarczy więc pogrubić tę wspomnianą powierzchnię

i wolumin zostanie utworzony

@+ ;-)

1 polubienie