Czy musisz stworzyć plan, który jest niecodzienny dla Twojego pokoju ?
Tworzenie szkicu na tej płaszczyźnie
Przekształć funkcje w swoim pokoju
Tworzenie wyciągnięcia prostego do powierzchni z założeniem, że istnieje tylko jedna powierzchnia
oto jest @+
Dobry wieczór
Wytłaczanie do ciała, a nie do powierzchni ;) i odznacz fakt scalania wyniku, aby mieć dwie odrębne bryły
Witaj GT22
Taki miałem pomysł i robiłem to równolegle, ale mi się nie udało, bo szkiców jest dużo, a "ekstruzja do twarzy" działa tylko w jednym kierunku, tym na dole, a nie na dole i ścianach.
Byłbym bardzo ciekawy, kto zdobędzie puchar w takim ćwiczeniu :-)
Pozdrowienia
@ Cyryl F
Jeśli wykonujesz wytłaczanie do części (ciała)
Zatrzyma się na pierwszej części ciała
Wydaje mi się, że ;-) Spróbować
@+ ;-)
@zozo
Jeśli przeciągi są prawidłowe dla 2-częściowej listwy męskiej / żeńskiej
to musi działać
Zajęłoby to część do zobaczenia i przetestowania
@+ ;-)
jeśli nie kolejny solucja
poprzez analizę części od momentu podcięcia (klips do butelki)
Utwórz bryłę blokową, która w pełni integruje część, która ma być formowana
Włóż formę do tej części za pomocą płaszczyzn
Wykonaj kombinację usuwania materiału z części wspólnych
Następnie wystarczy oddzielić górną część od dolnej części
@+ ;-)
Dzięki GT22 i Cyrilowi
Udało mi się to zrobić (uff) zobacz załączony model po prostu schowaj wszystko, co jest na zielono i reprezentuje oryginalny model
Nigdy wcześniej tego nie robiłem, ale próbując odtworzyć proponowane rozwiązania, udało mi się to i uczę się więcej :-)
contre_moule_positif_thermoformage.sldprt
Cze wszystkim
Dzięki gt22 rozwiązanie działa.... (patrz załączone przechwytywanie i pleśń po odjęciu))
remplissage_barquette.jpg
Uważaj, aby scalić wynik
jeśli rozwiązanie danego problemu rozwiązało pytanie
Od Ciebie zależy, czy sprawdzisz odpowiedź, sprawdzając tę odpowiedź, aby rozwiązać mój problem
Zobacz ten link
http://www.lynkoa.com/contenu/video-tutorial-creating-curves-importing-point-data-text-file-solidworks
@+ ;-)
@gt22 : Funkcja aż do ciała nie kończy się na pierwszej napotkanej twarzy. Rozchodzi się po całej części od momentu, gdy wygenerowany szkic przecina model. Jest to bardzo przydatne w przypadku odlewów, gdy oprogramowanie odmawia przejścia przez żebro lub pewne funkcje bez konieczności przechodzenia przez operacje powierzchniowe i logiczne.
@cyryl f i @g
Dokładna funkcja aż do ciała działa
przez stary nawyk ;-(
Tworzę powierzchnie i tak pracuję ;-)
@+ ;-)