Witam wszystkich, tutaj potrzebuję Solidworks do pracy, ale nie chce się już otwierać, ponieważ po kliknięciu na niego zaznacza: "Microsoft visual Basic for application: impossible to load VBE6EXT,OLB'." więc przychodzę do was, aby dowiedzieć się, czy ktoś wie, bo teraz jestem zdesperowany, Odinstalowałem go, a następnie zainstalowałem ponownie, ale nadal nie działa.
Z góry dziękuję Quentin Sales.
1 polubienie
Czy pakiet Office Pack został zainstalowany?
SW działa tylko z pakietem Windaube Office Pack (EXELL)
a wersja pakietu musi być kompatybilna z wersją SolidWorks
@+ ;-)
2 polubienia
Witam nie, nie kupiłem pakietu biurowego Windows, ale mimo wszystko solidworks działa od początku roku szkolnego i z dnia na dzień już nie działa. Czy możesz mi powiedzieć, który pakiet biurowy kupić lub pobrać? A wersja?bo wersja mojego solidworks i 2016-2017.
Z góry dziękuję Quentin.
1 polubienie
Czy masz exell na swoim komputerze?
Zobacz ten link
http://www.solidworks.fr/sw/support/SystemRequirements.html
Jeśli mówisz, że Twój komputer działał dobrze wcześniej, to jest to kiedy przed
W takim przypadku może zostać przywrócone oprogramowanie do wcześniejszej daty
http://www.chantal11.com/2010/05/restauration-systeme-a-une-date-anterieure-windows-7/
http://christians-steffen.fr/restaurer-son-pc-a-une-date-anterieure-sous-windows-10/
@+ ;-)
W systemach wymaganych do najlepszego funkcjonowania solidworks są word i exel, ale ja ich nie mam, ponieważ nie mam pakietu office pack do korzystania z wersji solidworks 2017, więc może dlatego solidworks nie działa. Pobieram więc pakiet biurowy i będę Was informować na bieżąco. z góry dziękuję Quentin.
1 polubienie
Witam ponownie, nadal nie działa, w momencie inicjalizacji silnika VBA nie chce się uruchomić i wyświetla komunikat o błędzie.
message_derreur_solidwrks.png
1 polubienie
Ostatnia próba...
Zamykasz wszystkie aplikacje Microsoft Ofice.
Zwróć plik "VBE6EXT. OLB' w swoim pierwotnym repertuarze
C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\VBA\VBA6\
Spróbujesz zmienić uprawnienia do tej biblioteki bezpośrednio z rejestru systemu Windows.
BĄDŹ OSTROŻNY z obsługą rejestru, nie ma przycisku Wstecz
a) Przycisk Start na pasku zadań / Polecenie: Uruchom / wpisujesz: Regedit
b ) W drzewie musisz wrócić do tego:
HKEY_CLASSES_ROOT \ Typelib \ {0002E157-0000-0000-C000-000000000000046}
to: {0002E157-0000-0000-C000-00000000000046} reprezentuje "Guid" odwołania. Na moim komputerze jest to 18. element w TypeLib
c) Przed zmianą uprawnień należy go wyeksportować. Aby to zrobić, kliknij prawym przyciskiem myszy ten wiersz iw menu kontekstowym wybierz polecenie "Eksportuj". Zaprosimy Cię do wybrania katalogu i nadania nazwy dla konserwacji. Otrzymasz plik . Reg, którego możesz użyć w razie potrzeby, aby wrócić... klikając go dwukrotnie.
d) Aby zmienić uprawnienia, kliknij prawym przyciskiem myszy / polecenie: Uprawnienia / wybierasz: "Użytkownicy" w górnym oknie i w dolnym oknie zaznaczasz pod kolumną "Zezwól" pole "Pełna kontrola"
e) Zamykasz okno za pomocą OK i zamykasz okno edytora rejestru.
f) Chwila prawdy, czy to rozwiązało Twój problem?
3 polubienia
Skończyło się na tym, że wyjąłem mój komputer z fabryki, ponieważ solidworks, nawet po wszystkich manipulacjach, nadal nie chciał się otworzyć, więc ponownie go zelektryfikowałem i tam działa jak poprzednio, w każdym razie dziękuję za odpowiedzi, dobre kontynuacje
1 polubienie