Kiedy uruchamiam analizę statyczną w module Symulacja, na niektórych moich plikach otwiera się okno informujące mnie, że SolidWorks przestał działać bez dalszego wyjaśnienia. Skąd to może się wziąć?
Z góry dziękuję
Kiedy uruchamiam analizę statyczną w module Symulacja, na niektórych moich plikach otwiera się okno informujące mnie, że SolidWorks przestał działać bez dalszego wyjaśnienia. Skąd to może się wziąć?
Z góry dziękuję
Witam
Co to jest wersja Solidworks i czy jest aktualna?
Jeśli nie, próbując z innymi częściami, czy symulacja działa z drugiej strony?
Prawdopodobnie pamięć systemowa jest niewystarczająca.
Komputer nie jest wystarczająco wydajny
Wersja jest aktualna, jest to SolidWorks 2014.
Mam podobne, ale nieco mniej skomplikowane systemy, które działają
Mamy komputer do obliczeń, ile energii jest potrzebne, jeśli ten komputer nie wystarczy?
Dziękuję
Więc może to być rzeczywiście problem z pamięcią. Możesz też spróbować przekonwertować plik na inny format i ponownie wykonać symulację po zaimportowaniu.
W przeciwnym razie, jeśli masz w pobliżu inną stację, spróbuj zasymulować tę.
Zobacz wymagania wstępne oprogramowania:
http://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html
Witam ponownie,
Trochę w tym samym stylu, zdarza się, że SolidWorks przestaje działać podczas analizy statycznej, gdy chcę zmienić jednostki siły (przejść z lbf na niuton) bez powodu, czy pochodzi to również z komputera?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Cóż, Solidworks 2016 i 2017 są obsługiwane przez Windows 7, ale nie przez Windows 8 ...
Nie są stabilne pod Windows 8 (logiczne, biorąc pod uwagę hiper rozwinięty system operacyjny....^^)
Ale w systemie Windows 10 działa normalnie
Co daje "Rx"?
Menu Start / wpisz Rx i kliknij Solidworks 2014 Rx.
Postaw diagnozę, aby sprawdzić, czy nie ma problemu ze sprzętem i instalacją.