Jak zapisać właściwości niestandardowe na rysunku?

Witam, niedawno utworzyłem rysunek z ramką i tabelką rysunkową i po raz pierwszy użyłem właściwości adnotacji. Następnie utworzyłem również właściwości niestandardowe, które doskonale działają w dokumencie rysunku. Jednak po zapisaniu dokumentu jako szablonu, gdy tylko chcę użyć tego szablonu dla innego rysunku, moje niestandardowe właściwości nie są wyświetlane, gdy widoczny jest ten dostarczony przez oprogramowanie. Po co? I co robić? Dziękuję bardzo.

Czy te właściwości zostały zapisane na mapie bazowej?

Nie zapomnij też utworzyć mapy bazowej i szablonu planu, ponieważ to nie to samo. (SLDDRW oraz SLDDRT)

1 polubienie

Tak, wprowadziłem właściwości na mapie bazowej, ponieważ inne właściwości oprogramowania pojawiają się na nowym rysunku. Jeśli chodzi o format, to zapisałem pod obydwoma w celu zachowania kopii zapasowej na wypadek ewentualnych zmian.

Dziękuję bardzo.

Czy możesz dołączyć plan lub model tła i określić daną nieruchomość?

Nie martw się, załączam używany plan tła. Na nowym rysunku wiemy, jak zmienić mapę bazową na nową, ale gdy tylko rekonstrukcja lub strona zostanie zmieniona, właściwości niestandardowe nie wyglądają tak, jakby nie istniały.

a4_portrait_2020.slddrt

Dokument podstawowy

mise_en_plan_cadre_cartouche.slddrw

Przepraszam za SW 2018, więc nie mogę otworzyć.

Jeśli jednak uda Ci się sprawić, by 1. MEP był funkcjonalny, ale gdy utworzysz kolejną stronę, nie działa, oznacza to, że musisz skopiować swój slddrt do folderu wskazanego w: Narzędzia, opcje, lokalizacje plików, mapy bazowe.

Lub że plik slddrt nie działa (na przykład właściwość zapisana w arkuszu zamiast mapy bazowej)

Należy zachować ostrożność, ponieważ właściwości niestandardowe są zapisywane w szablonie dokumentu (drwdot lub prtdot lub asmdot) i są wyświetlane przez mapę bazową.

Mapa w tle to tylko aspekt wizualny.
Jeśli zaczynasz od standardowego modelu oprogramowania i po prostu zmieniasz mapę bazową, to normalne, że to nie działa.

Czy możesz dołączyć część, rysunek, który działa, i plik slddrt, który nie działa?

1 polubienie

Cze wszystkim.

Po zapłaceniu ceny istnieje harmonogram, którego należy przestrzegać dla modeli.

1 Utwórz własny model z mapą bazową.
2 Zapisz mapę bazową. (*.slddrt)
3 Zapisz model. (*.slddrw)
4 Ponownie załaduj mapę bazową w szablonie (bardzo ważne, aby umożliwić uwzględnienie FdP)
5 Ponowne zapisywanie szablonu

Od tego momentu możesz korzystać z szablonu, który powinien zawierać wszystkie utworzone przez Ciebie  zmienne.

2 polubienia

Witam, teraz działa, gdy tylko otworzysz go z modelem. Podążając za Twoimi metodami, jest idealnie :) Jednak gdy tylko chcę drugi arkusz, nie znajduje on bezpośrednio planu tła, muszę go poszukać w moich dokumentach. Co robić?

Witam wszystkich,

W pełni zgadzam się z @Todesco,

Dodam jeszcze, że w momencie kroku 4 trzeba pomyśleć, aby sprawdzić ustawienia układu do druku "Drukowanie -układ >" (niech żyją strony portretowe 4A, które są drukowane w orientacji poziomej A3 :-) )

Jak również we właściwościach arkusza, że projekt jest pożądany (Europa / USA) i że etykiety widoku to rzeczywiście "A"

1 polubienie

W przypadku 2. arkusza należy zmienić położenie map bazowych:

Narzędzia, opcje lokalizacji plików, mapy bazowe.

2 polubienia

Dodałbym nawet, aby umieścić ten folder na 1. miejscu na liście, aby nie mieć problemów

Jerome

2 polubienia

Bardzo dziękuję za odpowiedzi, wszystko działa naprawdę dobrze :)