Witam!
Jestem studentem Kedge Business School w szkole zarządzania na poziomie magisterskim na 1 roku. Obecnie pracuję nad projektem grupowym, w którym poprosił nas o pomoc konsultingową dla firm przemysłowych (jest to fikcyjne ćwiczenie, ale nadal jest fascynujące!) Zdecydowałem się wybrać rodzaj firm przemysłowych zajmujących się opracowywaniem, projektowaniem i produkcją części, komponentów i innych produktów z zaawansowanych technologii (aeronautyka, automatyka, kosmiczna, jądrowa, obróbka medyczna itp.
Chciałabym się uczyć i przynosić (być może!) porady, czy to w zakresie sprzętu, środowiska pracy, sposobów pracy, czy nawet interakcji między ludźmi pracującymi na tym poziomie firmy. Udało mi się znaleźć dużą ilość informacji na temat tego, jak i jakie działają CAD/CAM i CAM/CAM i są, jednak nie mogę znaleźć (dla wielu firm), z którymi CAD i CAM pracują. Rzeczywiście, niektóre firmy, takie jak Technoplus Industries, opublikowały na swoich stronach internetowych , jakie programy są używane przy ich projektowaniu i produkcji, ale nie dotyczy to wszystkich.
W jaki sposób mogę uzyskać tego rodzaju informacje (CAD i CAM używane przez firmy z sektorów opisanych powyżej)?
Dzięki za wszelką potencjalną pomoc! :)