Jak pozbyć się zabłąkanych nici?

Witam

To jest moja pierwsza prośba, więc prosiłbym o wyrozumiałość. :-)

Ciągnąłem tę kwestię przez bardzo długi czas, nie udzielając kategorycznej odpowiedzi.

Na rysunkach montażowych często wykonuję manipulację "Obiektami modelu", "Adnotacjami" i "Reprezentacją gwintu" w celu zaimportowania gwintów, nakrętek, prętów gwintowanych itp. w widoku z boku.

Ale często kończę z zabłąkanymi nitkami, które są widoczne przez pokoje. Pomimo zaznaczenia opcji "Wyświetl reprezentacje wątków" w widokach "Wysoka jakość".

To problem, który miałem od zawsze, jestem w SW 2020 SP5.0, ale istniał również w poprzednich wersjach.

Czekam na twoją radę.

Pozdrowienia.

Witam;

Począwszy od Solidworks 2020, dostępna jest opcja "Uaktualnij  funkcje reprezentacji gwintu".

Dostęp do tej funkcji można uzyskać w zespołach, klikając prawym przyciskiem myszy nazwę zespołu w górnej części drzewa konstrukcji.

Aby można było przetestować tę operację na kopii, złożeniu i rysunku, jest ona nieodwracalna.

Inna sprawa, że na zrzucie ekranu to pewnie pręty gwintowane... Czy pochodzą z rodziny części (konfiguracji). Jeśli tak, spójrz na swoje opcje sieciowe.

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam

Dziękujemy za zainteresowanie tym tematem.

Nie jest zaczerpnięta z rodziny sztuk teatralnych. Tylko wyciągnięcie z adnotacją reprezentacji gwintu.

Jeśli chodzi o 2 rozwiązanie, to daje ono (za każdym razem) zdjęcie poniżej!!