Jak wybrać automatyczne wyrównanie linii nieciągłości w MEP?

Możliwe jest wyrównanie przerw między dwoma widokami, ale opcja ta nie jest domyślnie zaznaczona!

W jaki sposób można go wybrać domyślnie w szablonie rysunku?

Z góry dziękuję

Najlepiej myślę, że zrobienie configa w 3D

lub zobacz ten link

http://www.mycadblog.fr/alignement-lignes-cassure-vue-mise-en-plan-solidworks/

@+

1 polubienie

Witam

Wykonuję swój pierwszy widok z wypryskami, a następnie dopiero wtedy wykonuję rzut rzutowany, a ten ostatni będzie miał wyrównane linie przerwania.

Zgadzam się jednak z GT22 co do konfiguracji breakage, która działa bardzo dobrze, ale wymaga SW2016.

5 polubień

w swoich konfiguracjach

Nic nie stoi na przeszkodzie, aby utworzyć uszkodzone rzędne materiałowe

i połącz te elementy za pomocą linii konstrukcyjnej, którą możesz ukryć

A jak wiesz, jak związać tę wspomnianą linię konstrukcyjną za pomocą punktów i długości linii

Kończysz z kawałkiem, jaki chcesz

trochę gimnastyczny, ale bardzo dobrze sprawdza się w każdej wersji

to hack + ;-).....; -)

@+ ;-)

Witam

Nie sądzę, aby było to możliwe domyślnie. Makro prawdopodobnie będzie w stanie to łatwo zrobić we wszystkich widokach rysunku za pomocą jednego kliknięcia, wszystko, co musisz zrobić, to utworzyć makro!

Edycja: jeśli to możliwe:

Znajduje się on w Narzędziach > Opcjach systemowych > Rysunku > zaznacz pole "wyrównaj przerwy z rodzicem dla widoków rzutowanych" (lub coś w tym stylu).

Dziękujemy you.PL

Nie mogę znaleźć linii w moich opcjach... zobacz załączony plik PDF.

Jestem w wersji SP4 2014

Czy jest to coś nowego w późniejszych wersjach?

Dziękuję

cassures.pdf

Witam

Robię to samo co TicTic "Wykonuję swój pierwszy widok z przerwami, potem dopiero wtedy wykonuję rzut rzutowany, a ten ostatni będzie miał wyrównane linie przerwania".

Koniecznie musisz przejść do 2014 SP5, który naprawia wiele błędów!

Patrz strona internetowa SolidWorks.

Witam

W przeciwnym razie kliknij prawym przyciskiem myszy widok, aby wyrównać, a następnie zaznacz opcję Wyrównaj z rodzicem.

Niech Moc będzie z wami.

cassure.jpg
3 polubienia