Możliwe jest wyrównanie przerw między dwoma widokami, ale opcja ta nie jest domyślnie zaznaczona!
W jaki sposób można go wybrać domyślnie w szablonie rysunku?
Z góry dziękuję
Możliwe jest wyrównanie przerw między dwoma widokami, ale opcja ta nie jest domyślnie zaznaczona!
W jaki sposób można go wybrać domyślnie w szablonie rysunku?
Z góry dziękuję
Najlepiej myślę, że zrobienie configa w 3D
lub zobacz ten link
http://www.mycadblog.fr/alignement-lignes-cassure-vue-mise-en-plan-solidworks/
@+
Witam
Wykonuję swój pierwszy widok z wypryskami, a następnie dopiero wtedy wykonuję rzut rzutowany, a ten ostatni będzie miał wyrównane linie przerwania.
Zgadzam się jednak z GT22 co do konfiguracji breakage, która działa bardzo dobrze, ale wymaga SW2016.
w swoich konfiguracjach
Nic nie stoi na przeszkodzie, aby utworzyć uszkodzone rzędne materiałowe
i połącz te elementy za pomocą linii konstrukcyjnej, którą możesz ukryć
A jak wiesz, jak związać tę wspomnianą linię konstrukcyjną za pomocą punktów i długości linii
Kończysz z kawałkiem, jaki chcesz
trochę gimnastyczny, ale bardzo dobrze sprawdza się w każdej wersji
to hack + ;-).....; -)
@+ ;-)
Witam
Nie sądzę, aby było to możliwe domyślnie. Makro prawdopodobnie będzie w stanie to łatwo zrobić we wszystkich widokach rysunku za pomocą jednego kliknięcia, wszystko, co musisz zrobić, to utworzyć makro!
Edycja: jeśli to możliwe:
Znajduje się on w Narzędziach > Opcjach systemowych > Rysunku > zaznacz pole "wyrównaj przerwy z rodzicem dla widoków rzutowanych" (lub coś w tym stylu).
Dziękujemy you.PL
Nie mogę znaleźć linii w moich opcjach... zobacz załączony plik PDF.
Jestem w wersji SP4 2014
Czy jest to coś nowego w późniejszych wersjach?
Dziękuję
Witam
Robię to samo co TicTic "Wykonuję swój pierwszy widok z przerwami, potem dopiero wtedy wykonuję rzut rzutowany, a ten ostatni będzie miał wyrównane linie przerwania".
Koniecznie musisz przejść do 2014 SP5, który naprawia wiele błędów!
Patrz strona internetowa SolidWorks.
Witam
W przeciwnym razie kliknij prawym przyciskiem myszy widok, aby wyrównać, a następnie zaznacz opcję Wyrównaj z rodzicem.
Niech Moc będzie z wami.