sbez
21 Wrzesień 2018 08:09
1
Cześć
Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że kursor myszy domyślnie łatwiej zaznacza gwint niż lico mojej części (zwłaszcza gdy część nie jest zbytnio powiększona).
Czy masz rozwiązanie, aby nie brać już pod uwagę gwintu (rzadko muszę go wybierać)
Z góry dziękujemy,
20180921_100714.jpg
fred
21 Wrzesień 2018 08:36
2
Witam
Czy próbowałeś z filtrami?
Cdt
Fred
3 polubienia
Tak, jak mówi Fred, za pomocą paska narzędzi "Filtr wyboru" lub "F5" na klawiaturze.
1 polubienie
A_R
21 Wrzesień 2018 09:19
4
Tak, F5, aby załadować pasek narzędzi filtrów, i F6, aby usunąć zaznaczenie wpisywanych filtrów.
@+
Alan.
Bądź ostrożny, F6 to nie odznaczenie filtra, to tylko "wyłącz filtry/ponownie włączone"
Pozwala to zachować poprzednie opcje filtrów!
"odznacz filtr" nie ma domyślnego skrótu klawiaturowego
sbez
21 Wrzesień 2018 11:52
6
Dziękuję za odpowiedzi,
Nie, nie mam włączonego żadnego filtra, chciałbym, aby po "najechaniu kursorem" na nić nie był on brany pod uwagę, aby móc prościej wybrać bliską twarz.
Nie wiem, czy to możliwe...
W każdym pliku:
1- Sprawdź, czy "filtry wyświetlacza są dobrze wyregulowane"
Wyświetl / Ukryj / Pokaż / Wszystkie adnotacje (muszą być zaznaczone)
2- W drzewie kliknij prawym przyciskiem myszy folder adnotacji: należy sprawdzić pierwszy wiersz poniżej szczegółu
3- W drzewie kliknij prawym przyciskiem myszy folder adnotacji:
3a- Odznacz reprezentację gwintu (niecieniowana)
3b- Sprawdź reprezentację gwintu cienia
Następnie zrób OK (wyjdź ze szczegółów).
Zrób to samo dla ASM, jeśli to konieczne... (zgodnie z regułami wyświetlania filtra nadrzędny-podrzędny...)
Tę korektę należy dokonać dla każdego już istniejącego pliku (więc musisz je pobrać jeden po drugim...)
Aby uniknąć konieczności robienia tego w przypadku nowych, po prostu zmień DOT (ASM i PRT).
Niech ciemna strona będzie z tobą...
1 polubienie
sbez
21 Wrzesień 2018 12:57
8
Dziękuję bardzo! rzeczywiście, moje domyślne części miały zaznaczony filtr wyświetlania "Reprezentacja wątku"...
Nigdy bym tam nie poszedł, żeby tam zajrzeć... :) Dziękuję wszystkim za odpowiedzi