Jak usunąć te linie w SolidWorks?

Witam, w celu zaprojektowania silnika Stirlinga  chciałbym zamodelować go na SolidWorks.  Aby to zrobić, użyłem plików w formie DXF, które wcześniej przekonwertowałem za pomocą Meshlab, jak doradził jeden z Twoich postów. Jednak efekt końcowy jest dość żarłoczny w pamięci i trudny w użyciu. Chciałbym wiedzieć, jak mogę usunąć wszystkie te niebieskie linie, aby mieć pełny kontur.

Dziękuję za odpowiedź

capture_decran_13.png

Witaj @ewen.henry 

Brak możliwości zobaczenia załączonego obrazu

Domyślam się, że twoja niebieska linia

są awariami powierzchni 

W takim przypadku wystarczy zszyć ze sobą powierzchnie, aby uzyskać jedną powierzchnię

Poszukaj w Menedżerze funkcji liczby powierzchni

@+

2 polubienia

Witam

Przed wykonaniem rozwiązania podanego przez gt22 należy ponownie załadować model 3D, wyłączając opcję "3D interconnect" w "opcji systemowej / imporcie".

Pozdrowienia

Dziękuję za odpowiedź, ale jak mogę uszyć te powierzchnie?

1 polubienie

Ale biorąc pod uwagę kształt części, łatwiej i szybciej byłoby przemodelować ją bezpośrednio w formacie SW.

W porządku, udało mi się z tego wyjść, dziękuję za pomoc!

Nie rozumiem, że otrzymałem wiadomość z informacją, że należy zidentyfikować się jako najlepsze odpoczywa

I to właśnie @d. Odpowiedź Rogera jest wyświetlana?

osobiście nie jestem temu przeciwny ;-)

ale uważam to za zdumiewające????

Zwłaszcza, że nie ma żadnego komunikatu obniżającego ocenę wspomnianej odpowiedzi 

@+

@gt22 roku otrzymałem również wiadomość informującą, że zostałem zidentyfikowany jako najlepsza odpowiedź... Ciekawie byłoby wiedzieć, jakie były manipulacje Ewena.Henry'ego, które doprowadziły do tego...

Pozdrowienia

2 polubienia