Witam, obecnie mam problem z pdm i odniesieniami do pliku STEP pobranego z SMC. odniesienia są uszkodzone w pliku PART, ten jest zarchiwizowany i zatwierdzony, ale w zestawie PDM odsyła nas z powrotem do odniesienia do pliku STEP, który jest usuwany z PDM Procedura zakończona: 1- Krok pobierania 2- Przenoszenie treści/kopiowanie 3- Rozpuścić funkcję 4- Rejestracja w formacie PART 5- Rejestracja pod kodowaniem firmy (makro) 6- Włożenie do zespołu 7- Archiwizacja + Zatwierdzenie pliku części 8- Archiwizacja testu montażowego - > występuje problem
Podejrzewam, że funkcja "Body-Move/Copy" wykonana przed rozwiązaniem funkcji jest źródłem konfliktu.
Czy masz mi do zaoferowania rozwiązanie, wiedząc, że nie możemy zastąpić 3D, ponieważ każda część ma swój własny identyfikator w PDM? Zrzut ekranu przedstawiający problem
Nie mogę się doczekać, aby Cię przeczytać Pozdrowienia
Rozwiązanie Yannicka Petita jest dla mnie właściwe. Nie ma potrzeby umieszczania pliku kroku w bazie danych EPDM, aby się go później pozbyć: obciąża on bazę danych SQL i serwery archiwów na nic (oprócz tworzenia zmartwień).
I szczerze mówiąc, zapisanie pliku lokalnie przed zapisaniem go w bazie danych EPDM nie jest bardzo skomplikowane.