Witam, pytanie jest w tytule.
W drodze "odrzucania konfiguracji", ale bez tworzenia nowego pliku.
Chcę tylko zaktualizować określone właściwości każdej konfiguracji.
Dziękuję
Witam, pytanie jest w tytule.
W drodze "odrzucania konfiguracji", ale bez tworzenia nowego pliku.
Chcę tylko zaktualizować określone właściwości każdej konfiguracji.
Dziękuję
Witam
Jako subskrybent myCADservices Premium masz dostęp do pakietu myCADtools.
W narzędziu "Integracja" wystarczy utworzyć operację na aktywnym dokumencie (części lub złożeniu) lub na liście dokumentów.
Pozdrowienia
Dokładnie to, moje pytanie dotyczy "Integracji" (patrz tytuł).
Ale oczywiście narzędzie nie pozwala na przetwarzanie wszystkich konfiguracji komponentu.
Nawiasem mówiąc, szukając w meandrach pomocy mycadtools, natknąłem się na to... Myślę więc, że nie jest to jeszcze możliwe.
Szkoda móc tworzyć nowe pliki dla każdej konfiguracji, ale po prostu nie być w stanie załadować wszystkich konfiguracji komponentu!
Witam
Twój zrzut ekranu dotyczy sposobu wyboru dokumentów do przetworzenia, na których można wykonać operacje.
W Twoim przypadku "Chcę tylko zaktualizować określone właściwości każdej konfiguracji.", wystarczy utworzyć akcję z operacją "Odbuduj każdą konfigurację", ta operacja zaktualizuje Twoje określone właściwości wybranych plików.
Ta funkcja została dodana w wersji myCADtools 2021. Jeśli korzystasz z wcześniejszej wersji, zapraszam do jej aktualizacji (Setup myCADtools 2022 SP0), jeśli chcesz mieć tę funkcję.
Pozdrowienia
Dziękuję za odpowiedź. Prawdę mówiąc, myślę, że wyraziłem się źle i że to jest bardziej skomplikowane.
Mówiąc bardziej szczegółowo, co chcę zrobić dla każdego komponentu w moim wyborze:
- określ, czy istnieje jedna lub więcej konfiguracji (mogę to zrobić)
- Jeśli jest wiele konfiguracji, utwórz nowe właściwości w każdej z nich, w tym jedną związaną z nazwą konfiguracji
O ile się nie mylę, przebudowanie każdej konfiguracji (widziałem tę akcję), nie pozwoli mi zrobić tego, co chcę.
Dlatego opcja na moim zrzucie ekranu wydaje się być dla mnie odpowiednia, prawda?
Przyjrzałem się innym narzędziom, ale mam wrażenie, że żadne narzędzie w pakiecie mycadtools nie jest obecnie w stanie wpływać na właściwości wszystkich konfiguracji komponentu.
Witam, chciałbym wiedzieć, czy ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu? Jestem w dokładnie tym samym przypadku.
Witam
Poddałem się po tym, jak Visiativ nie znalazł dla mnie rozwiązania za pomocą MyCadTools.
Od tego czasu nie testowałem, może to możliwe z najnowszymi wersjami?