Witam
Chciałbym mieć możliwość otwierania plików Solidworks z aplikacji edrawing na smartfony, ale nie wiem, jak się do tego zabrać.
Dziękuję
Witam
Chciałbym mieć możliwość otwierania plików Solidworks z aplikacji edrawing na smartfony, ale nie wiem, jak się do tego zabrać.
Dziękuję
iOS czy Android?
Witam
Zrobiłem trochę badań i udało mi się znaleźć:
eDrawings Pro dla iPada umożliwia przeglądanie plików eDrawings, a także części, złożeń i rysunków w natywnym formacie SolidWorks. Oprócz wizualizacji, na którą pozwala wersja standardowa, wersja Pro umożliwia przekroje dynamiczne, pomiar odległości, tworzenie i zapisywanie adnotacji itp.
eDrawings dla iPada umożliwia także przeglądanie plików w formatach DWG i DXF.
Dla przypomnienia, eDrawings to narzędzie do komunikacji w zakresie projektowania produktów służące do udostępniania reprezentacji zarówno planów 2D, jak i modeli 3D. Format danych elektronicznych plików eDrawings jest wysoce skompresowany , aby umożliwić łatwą transmisję pocztą elektroniczną.
Dostępne również w tym portalu eDrawings dla iPada (wersja standardowa)
Oto link: tutaj
Więc jeśli jest to iPad, musisz mieć dostęp do obszaru przechowywania, w którym znajdują się pliki. Dropbox może rozwiązać ten problem.
Istnieją również dyski twarde Wi-Fi, które łączą się z urządzeniem w celu odczytania zawartości.
Najprostszym sposobem jest wysłanie pliku e-mailem na urządzenie i odczytanie go za pomocą edrawing
http://www.edrawingsviewer.com/ed/faq.htm
Przez e-mail ...
@flavie
Dla informacji, kiedy oceniasz siebie jako najlepszą odpowiedź, biorąc udział w czyjejś odpowiedzi, nie zdobywasz żadnych punktów, podobnie jak on.
No dobra, w tej chwili walczę o najmniejszy punkt, bo potrzebuję ekspresu do kawy, a brakuje mi 200pt.... ;-)
Całkowicie agree@Gerald !!! Nie dla ekspresu do kawy, ale dla zasady!
Niezbyt wspierający duch to wszystko...