Oto mój problem, zainstalowaliśmy oprogramowanie na 3 stacjach roboczych w naszym BE. Ale z 2 licencjami.
Tak więc "przesiadka /aktywacja" przez internet działa bardzo dobrze między 2 stacjami, z wyjątkiem 3 stacji, gdzie mam komunikat, że "liczba aktywacji została przekroczona" patrz zdjęcie.
Czy mógłbyś mi pomóc rozwiązać ten mały problem :)
Gdy pojawi się komunikat "Przekroczono maksymalną liczbę aktywacji", oznacza to, że Twoja licencja została już aktywowana dwukrotnie. Być może zapomniałeś przenieść prawo jazdy przed zmianą stacji. Jeśli nadal masz dostęp do swojej stacji, musisz uruchomić SolidWorks, przejść do menu "?" i wybrać wiersz "Transfer licencji". W przypadku, gdy stacja nie jest już dostępna, należy skontaktować się ze sprzedawcą w celu rozwiązania problemu.
Ten problem może również wystąpić, jeśli sformatujesz stację bez przeniesienia licencji.
Uh... Nie do końca rozumiem. Czy chcesz umieścić licencję PC C&A na B, a licencję B na A?
Ponieważ, jak rozumiem, chcesz aktywować 2licenses na tym samym komputerze. To dziwny sposób robienia rzeczy.
Krótko mówiąc, w każdym razie, jeśli chodzi tylko o sformatowanie komputera, dlaczego po prostu nie zwolnić licencji, pozostawić ją nieprzypisaną na czas formatowania, a następnie ją odzyskać? Nie zamierza odlecieć ;)
3 stacje robocze, które mogą pomieścić oprogramowanie, z których 1 nie jest używana, ponieważ mamy tylko 2 licencje.
Mój kolega ma licencję na swoim stanowisku .
Chcę przenieść licencję na nieużywaną stację roboczą, aby móc kontynuować pracę podczas formatowania stacji roboczej
Przeniesienie/aktywacja stacji roboczej mojego współpracownika na nieużywaną stację roboczą działa bardzo dobrze.
Problem polega na tym, że przeniesienie mojej stacji roboczej działa, ale aktywacja moją licencją na stacji roboczej kolegi i drugiej stacji roboczej nie działa "komunikat o błędzie".
Mam nadzieję, że mnie zrozumiałeś, w przeciwnym razie nie martw się, zbliżają się święta, zrobię w tym czasie to, co konieczne!!
Obawiam się, że tak jak powiedziałem na początku, gdzieś zgubiona jest aktywacja licencji.
Zasadniczo będziesz musiał zadzwonić do swojego sprzedawcy (lub do tego, który w tym czasie nie jest już związany umową serwisową) i zapytać go, jak to jest posprzątać.