Jak znaleźć część w ASM

Cze wszystkim

Nie mam PDM

Rzeczywiście, regularnie szukam części, której nazwę znam, ale nie zawsze wiem, gdzie ona jest w ASM. Właśnie zdałem sobie sprawę, że marnuję dużo czasu.

Próbowałem z funkcją wyszukiwania, ale ten kretyn nie może jej znaleźć, jeśli nie umieszczę całej długości słowa. Z menedżerem plików SW jest to mniej wygodne niż z vindoze. Funkcja z nomenklaturą, a następnie Excelem jest uciążliwa, a zwłaszcza nie ma dynamicznego powiązania z Excelem.

Podobnie, jak znaleźć miejsce, w którym część jest używana, gdy jest używana kilka razy w pod/ASM ASM.

Pozdrowienia

Witam, możemy już za pomocą kliknięcia prawym przyciskiem myszy na część odizolować ją tak, abyśmy zlokalizowali ją w przestrzeni 3D

Następnie na ogólnym ustawiamy całość jako przezroczystą, następnie na częściach, usuwamy przezroczystość => i pojawia się, 

ostatnią rzeczą kliknij prawym przyciskiem myszy na całość, pytam w drzewie pokaż opisy 

Witam

Wystarczy wpisać nazwę części w filtrze w menedżerze drzewa, a zobaczysz, że Twoja część lub części pojawią się w Twoim zespole.

5 polubień

Dobry wieczór

Dziękuję Wam obojgu ;-)

Wybieram @sbadenis rozwiązanie, ponieważ jest najprostsze i daje mi najwięcej możliwości. W szczególności, jeśli wpiszemy na przykład  U-765, będę miał tylko część zaczynającą się od tego odniesienia. Ale jeśli wpiszę U_7 będę miał wszystkie monety w zakresie 700, który w dużej mierze odpowiada naszemu systemowi kodowania monet według zakresu (od U-700 do U_999)
  U_ oznacza na przykład, że jest to część obrabiana, gdy =  P_ zakupiona (zakupiona).

Dzięki rozwiązaniu Sbadenis mogę natychmiast dowiedzieć się, ile mam obrobionych części, na przykład za pomocą jednego kliknięcia.

Kolejną rzeczą, która interesuje mnie w wybranym przeze mnie rozwiązaniu, jest to, że mogę łatwiej wyizolować ograniczenia każdego podzbioru. w wyborze dwie litery A_ lub S_ bo często zastanawiam się, gdzie położyłem ograniczenie, zwłaszcza w fazie projektowania (albo jestem mniej metodyczny), w fazie MEP wszystko jest wcześniej stawiane na nogi.

Dziękuję, @Sbadenis to była stopa (stopa ; -)    )

Pozdrowienia

2 polubienia