Jak sprawdzić właściwości kształtowników spawanych?

Witam

Zdaję sobie sprawę, że występują błędy we właściwościach moich profili spawanych mechanicznie (pliki SLDLFP), błąd wynikający z deklinacji profilu wykonanego w sposób niekompletny. Tak więc, kiedy kładę profil taki jak rura Ø10, pokazuje mi rurę Ø12 (to uproszczony przykład).

Jak mogę wyświetlić właściwości moich profili bez otwierania ich jeden po drugim (tylko dla najpopularniejszego profilu mam 90 plików)?

1 polubienie

Witam, czy możesz przesłać mi plik źródłowy?

Dziękuję

Witam

W " Właściwościach pliku " kliknij wymiar, który napędza żądaną wartość.
Jeśli ten ostatni ulegnie zmianie, oznaczenie również zostanie zastąpione.
Poniżej znajduje się przykład:

Pozdrowienia

Wydaje mi się, że fajne jest kopanie:

Mam nadzieję @stefbeno że od tego czasu rozwiązał swój problem!

1 polubienie

Pomimo wody, która przepłynęła pod mostem, problem nie został rozwiązany :roll_eyes:, odpowiedzi nie rozwiązują problemu.
Problem polega na tym, że nie wiem, o które pliki chodziło, z której wersji SW :face_with_spiral_eyes:

Witam
Poza makro nie widzę rozwiązania.
Ponieważ istnieją pliki, które otwierają się w oprogramowaniu, możesz otwierać je jeden po drugim, aby pobrać informacje, lub być może przejść przez interfejsy API menedżera dokumentów, aby odzyskać dane bez otwierania plików.

2 polubienia

W takim przypadku, jeśli znajdziesz odpowiednie pliki, można to zrobić za pomocą makra (nie testowane):

W przeciwnym razie Integracja (narzędzie MyCadTools) obsługuje pliki bibliotek:
image
Tak więc przy odpowiedniej regule możesz za pomocą nazwy pliku zastąpić właściwość Description.
Ostatnie rozwiązanie, przerób swoją bibliotekę za pomocą profilu za pośrednictwem rodziny pokoju.
A tam zarządzasz swoją nieruchomością za pomocą tabeli Excel (z formułą powiązaną z wymiarami), jest to znacznie prostsze, a ponadto profile tracą mniej ograniczeń po zmianie sekcji.
image

4 polubienia

Nie testowałem tego, ale integracja jest rzeczywiście pomysłem dobrze dopasowanym do mojej sytuacji.
Nie mogę przerobić biblioteki, nadal pracujemy ze starszymi wersjami SW...

2 polubienia

Lista spawanych części istnieje od 2018 roku lub wcześniej, aby uzyskać informacje w zależności od używanej wersji (jeśli sw2002, to rzeczywiście jest skomplikowane!)

1 polubienie

Problem polega na tym, że są to profile, które są trudne do skonfigurowania (typowo modułowy profil aluminiowy).

1 polubienie