Coraz częściej staram się robić recenzje projektów w Internecie, używając oprogramowania Team Viewer do udostępniania ekranu i Skype do dyskusji. Ale kiedy używam obu w tym samym czasie, nie działa to zbyt dobrze.
Czy ktoś korzysta z innego oprogramowania (darmowego :-) )Aby wykonać tę pracę, pozwala uniknąć wielu podróży, a przede wszystkim oszczędza czas.
Ja też będę śledzić ten post, z drugiej strony, czy byłoby możliwe zrobienie samouczka po tym poście, abyśmy mogli przeprowadzić tę komunikację przez Internet?
Osobiście w mojej firmie korzystamy z WEBEX we Francji i na arenie międzynarodowej.
Bardzo kompletny z dodatkiem dużego transferu plików.
dla tych z Państwa, którzy byliby zainteresowani WEBEX, prosimy o kontakt przez PW (wiadomość prywatna) informując o swojej dostępności i adresie e-mail.
Jednym z drobnych problemów, o którym rzadko myślimy, jest szybkość linii w czasie spotkań
w moim przypadku używam Skype lub FaceTime do visio i aby ograniczyć wysyłanie plików, mam seagate NAS, który w mojej sieci pojawia się jako zewnętrzny dysk, a dla klienta jako strona internetowa, na którą pobiera dane
W ten sposób mam lepsze wyniki niż z chmurą X
Próbuję wyjaśnić, że jeśli przesyłam plik na zdalny serwer, moja przepustowość TX jest taka sama jak mój RX, d lub duże kwadraty w skype, więc deponując na moim nas, mój klient pompuje go z szybkością ograniczoną przez dysk twardy, co nie utrudnia komunikacji
zaletą jest to, że nie mam pliku leżącego w sieci, a po odłączeniu od sieci nie pojawia się już nikomu