Kompatybilność wersji

Witam

Podwykonawca ma wersję oprogramowania z 2011 roku, a ja mam wersję z 2014 roku.
Chciałbym wiedzieć, jaki byłby najlepszy format pliku do wymiany plików 3D (zwłaszcza aby zachować funkcje stukania!).

Bardzo dziękuję i życzę miłego dnia.

Witam

Mówiąc prościej, zawsze możesz uaktualnić do wersji, ale nigdy nie iść w górę, z wyjątkiem sp5 z 2014 roku, który wiedział, jak otworzyć 2015 (do potwierdzenia). Tak więc w wersji  2014 będziesz mógł otworzyć 2011 bez żadnego problemu  , ale w przeciwnym razie będziesz musiał przejść przez format bramy, albo krokowy, albo parasolidny.

Niech moc będzie z tobą

2 polubienia

Witam

Możesz wypróbować ten krok lub IGS do transferu 3D... Nie wiem jednak, czy w wersji z 2011 roku było już używane narzędzie do rozpoznawania funkcji

Miłego dnia

2 polubienia

Moim skromnym zdaniem nie jest to możliwe, wersje SW nie są wstecznie kompatybilne

więc wszystko, co zrobisz w 2011 roku, będzie czytelne w 2014 roku, ale wydaje mi się, że przybornik więc krany nie będą brane pod uwagę

chyba że pracujesz z tym samym zestawem narzędzi

Chyba, że stworzysz prawdziwe stukanie, w takim przypadku to zadziała

W przeciwnym razie do transferu 2014 / 2011 najlepszy jest Parasolid do wymiany plików

lub skorzystaj z OnShape 

d z tego, co zrozumiałem, będzie to możliwe za pośrednictwem SW 2017, ponieważ z tego, co udało mi się przeczytać, będzie kompatybilny z wieloma formatami i + to zachowa drzewo tworzenia 

ale jeszcze nie jestem w stanie zweryfikować ;-)

@+

2 polubienia

Witam

moim zdaniem najprościej jest zapisać go w STEP i aby Twój podwykonawca otworzył go za pomocą featureworks, który rozpozna funkcje używane w częściach...

3 polubienia