Witam
No cóż, tam oprócz 2 komputerów czy zmieniających się wersji Inventora nie mam pojęcia, przepraszam.
Pozdrowienia
Witam
No cóż, tam oprócz 2 komputerów czy zmieniających się wersji Inventora nie mam pojęcia, przepraszam.
Pozdrowienia
Cześć wszystkim,
Myślę, że chcesz użyć Inventora do konsultacji, wyeksportować jako neutralny plik itp. Ponieważ planujesz migrację do SW.
W tym przypadku myślę, że zamiast dwóch komputerów. Jest to denerwujące na biurku i potrzebujesz wielu gniazdek. ;-)
Możesz rozważyć maszynę wirtualną w XP, aby uruchomić program Inventor na komputerze w W10. Istnieje dobre darmowe oprogramowanie, takie jak VirtualBox lub płatny VmWare
Możesz łatwo przesyłać pliki z maszyny wirtualnej na komputer i odwrotnie. Wykonaj test, aby sprawdzić, czy wydajność Ci odpowiada.
Z drugiej strony zapewnia miejsce na dysku.
@remrem,
To rozwiązanie jest ciekawe,....
Omówię to z naszym podwykonawcą IS.
Jeśli rozwiązanie @Remrem nie działa i korzystasz z 2 maszyn, aby uniknąć duplikatów, możesz skorzystać z KVM (pozwala to na posiadanie 1 klawiatury, 1 myszy, 1 ekranu do sterowania 2 lub więcej maszynami)
Witam
Dla maszyn wirtualnych dostępny jest również "tryb XP".
W przypadku 2 komputerów istnieje również rozwiązanie polegające na posiadaniu tylko jednej dodatkowej wieży i zdalnym przejęciu sterowania za pomocą "połączenia zdalnego" lub "TeamViewer".
Pozdrowienia
Witam
Nie znałem trybu XP.
Problem polega na tym, że podobno działa tylko na W7: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8002
Więc potwierdzam, najlepszym solucją, którą by otoczka, było Win 7... Jeśli Microsoft nie chciał ich usunąć...
Miłego dnia wszystkim!
G.
No właśnie, to już nie jest tryb xp, ale Hyper-V: http://www.tabletpccorner.net/2013/05/23/pas-de-windows-xp-mode-dans-windows-8-pro-mais-hyper-v/
Ze swojej strony uważam, że najlepszym rozwiązaniem jest przejście na Windows 10, aby być aktualnym i kompatybilnym ze wszystkimi programami oraz utrzymać stary komputer podłączony do sieci z możliwością zdalnego połączenia dla wszystkich programów, które są trochę stare....
Moje nowe stacje HP (które dotrą za 15 dni z SW2017, uff, w końcu !!) będą wyposażone w ekrany WIN10 i 2
Jeśli zapoznam się z Państwa różnymi komentarzami, dostępnych jest dla mnie kilka rozwiązań:
Zaczynam widzieć trochę wyraźniej, dziękuję wam wszystkim.
@ G. Sloubi 1 :
Oparcie nowej architektury na systemie operacyjnym, który jest skazany na zniknięcie, wydaje Ci się właściwym rozwiązaniem?
Edycja: Nie zapominaj, że PD nie są już utrzymywane ze względów bezpieczeństwa. Tak więc połączenie z siecią firmową, a co za tym idzie z internetem, jest dla mnie ryzykiem, którego nie można lekceważyć.
Zapomniałem pilota, problem polega na tym, że nawet w sieci lokalnej jest lag, więc naprawdę musi być zrobiony w minimalnym stopniu (jak otwarcie pokoju, zrobienie eksportu i przeniesienie do sieci).
@remrem: istnieje możliwość utworzenia sieci dodatkowej (na przykład poprzez włożenie drugiej karty sieciowej ) lub wykonanie minimalnej instalacji, która nie ma dostępu do Internetu.
Rozwiązanie, które udało nam się osiągnąć:
Wirtualizacja za pośrednictwem VMware systemu win xp pro na naszych stacjach roboczych HP z440 win10pro
Instalowanie programu Inventor 2012+Vault
działa dobrze, do tego, co chcesz z nim zrobić, czyli uzyskać 3D wynalazcy, aby ponownie wstrzyknąć go do oprogramowania, w najgorszym razie dokonać pewnych modyfikacji w Inventorze, ale nie więcej.......