Zgodność z INVENTOR2010 i Windows 8.1

Witam

No cóż, tam oprócz 2 komputerów czy zmieniających się wersji Inventora nie mam pojęcia, przepraszam.

Pozdrowienia

Cześć wszystkim,

Myślę, że chcesz użyć Inventora do konsultacji, wyeksportować jako neutralny plik itp. Ponieważ planujesz migrację do SW.

W tym przypadku myślę, że zamiast dwóch komputerów. Jest to denerwujące na biurku i potrzebujesz wielu gniazdek. ;-)

Możesz rozważyć maszynę wirtualną w XP, aby uruchomić program Inventor na komputerze w W10. Istnieje dobre darmowe oprogramowanie, takie jak VirtualBox lub płatny VmWare

Możesz łatwo przesyłać pliki z maszyny wirtualnej na komputer i odwrotnie. Wykonaj test, aby sprawdzić, czy wydajność Ci odpowiada.

Z drugiej strony zapewnia miejsce na dysku.

3 polubienia

@remrem,

To rozwiązanie jest ciekawe,....

Omówię to z naszym podwykonawcą IS.

Jeśli rozwiązanie @Remrem nie działa i korzystasz z 2 maszyn, aby uniknąć duplikatów, możesz skorzystać z KVM (pozwala to na posiadanie 1 klawiatury, 1 myszy, 1 ekranu do sterowania 2 lub więcej maszynami)

1 polubienie

Witam

Dla maszyn wirtualnych dostępny jest również "tryb XP".

W przypadku 2 komputerów istnieje również rozwiązanie polegające na posiadaniu tylko jednej dodatkowej wieży i zdalnym przejęciu sterowania za pomocą "połączenia zdalnego" lub "TeamViewer".

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Nie znałem trybu XP.

Problem polega na tym, że podobno działa tylko na W7: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8002

Więc potwierdzam, najlepszym solucją, którą by otoczka, było Win 7... Jeśli Microsoft nie chciał ich usunąć...

Miłego dnia wszystkim! 

G.

1 polubienie

No właśnie, to już nie jest tryb xp, ale Hyper-V: http://www.tabletpccorner.net/2013/05/23/pas-de-windows-xp-mode-dans-windows-8-pro-mais-hyper-v/

Ze swojej strony uważam, że najlepszym rozwiązaniem jest przejście na Windows 10, aby być aktualnym i kompatybilnym ze wszystkimi programami oraz utrzymać stary komputer podłączony do sieci z możliwością zdalnego połączenia dla wszystkich programów, które są trochę stare....

2 polubienia

Moje nowe stacje HP (które dotrą za 15 dni z SW2017, uff, w końcu !!) będą wyposażone w ekrany WIN10 i 2

Jeśli zapoznam się z Państwa różnymi komentarzami, dostępnych jest dla mnie kilka rozwiązań:

• Zachowaj maszynę WIN-XP i w sieci i nawiąż zdalne połączenie
  • Zachowaj maszynę WIN-XP i przejmij nad nią kontrolę za pośrednictwem skrzynki KVM
  • Wirtualizacja skarbca XP

Zaczynam widzieć trochę wyraźniej, dziękuję wam wszystkim.

@ G. Sloubi 1 :

Oparcie nowej architektury na systemie operacyjnym, który jest skazany na zniknięcie, wydaje Ci się właściwym rozwiązaniem?

Edycja: Nie zapominaj, że PD nie są już utrzymywane ze względów bezpieczeństwa. Tak więc połączenie z siecią firmową, a co za tym idzie z internetem, jest dla mnie ryzykiem, którego nie można lekceważyć.

Zapomniałem pilota, problem polega na tym, że nawet w sieci lokalnej jest lag, więc naprawdę musi być zrobiony w minimalnym stopniu (jak otwarcie pokoju, zrobienie eksportu i przeniesienie do sieci).

@remrem: istnieje możliwość utworzenia sieci dodatkowej (na przykład poprzez włożenie drugiej karty sieciowej ) lub wykonanie minimalnej instalacji, która nie ma dostępu do Internetu.

Rozwiązanie, które udało nam się osiągnąć:

Wirtualizacja za pośrednictwem VMware systemu win xp pro na naszych stacjach roboczych HP z440 win10pro

Instalowanie programu Inventor 2012+Vault

działa dobrze, do tego, co chcesz z nim zrobić, czyli uzyskać 3D wynalazcy, aby ponownie wstrzyknąć go do oprogramowania, w najgorszym razie dokonać pewnych modyfikacji w Inventorze, ale nie więcej.......