Wejdź na tę stronę i przetestuj swoją konfigurację zgodnie z wersją oprogramowania (lub tą, której chcesz): https://www.solidworks.com/support/hardware-certification/ Problem często tkwi w kompatybilności karty graficznej (jeśli oferuje sterownik = kompatybilność).
Mam twoją dokładną konfigurację od ponad roku. codzienne użytkowanie, duże montaże i symulacje. Jak na stację przenośną, działa całkiem dobrze! Cała seria ADA jest właściwie wspierana przez SLDW od ponad roku, inaczej nie wskoczyłbym w nieznane! Wady:
Nic dziwnego: duży, ciężki i mało autonomii. (ale kogo to obchodzi!)
format ekranu początkowo jest mylący (16:10), ale ostatecznie lepiej nadaje się do CAD niż 16:9
Prawdziwy bulgoczący tunel aerodynamiczny, gdy dużo o to prosisz.
Na początku było dużo ustawień dotyczących unjailbreak Windows, MSI Center i NVIDIA. (wsparcie techniczne i tutoriale do łatwego towarzyszenia)
Przeprowadziłem kilka testów wydajności, podłączając mój ekran pomocniczy przez HDMI, DISPLAYPORT, USB-C... wyniki są znacznie lepsze w HDMI, ponieważ odpowiada to bezpośredniemu połączeniu z Nvidią. Aby zoptymalizować zakup, warto rozważyć połączenie HDMI.