Pakowane i w drogę

Witam

Chciałbym wiedzieć, czy jestem jedyną osobą, której się to przytrafia.

Kiedy robię copo na wynos i odznaczam elementy, których nie chcę eksportować... w końcu wszystko jest QD, nawet eksportowane...

Czy pominąłem jakiś krok? Czy  jest jakaś dodatkowa operacja do wykonania?

Pozdrowienia.

Witam

Klikam na część po lewej stronie części "Nazwa", aby odznaczyć wszystko i wybrać to, czego potrzebuję, a następnie zmieniam nazwę na "Zapisz jako nazwę" , która po zmianie nazwy pojawia się na zielono, a następnie mam ją zapisaną.

Uważaj, aby rozwinąć małe "+", które zawierają części, czasami sprawdzane, ale zwykle nie ma problemu.

7 polubień

To też jest to, co robię...:/ Jestem na solidworks 2014 SP5 ...

2 polubienia

Witam

Zamiast tego spróbuj zrobić folder zip, używając kompozycji, którą możesz zabrać ze sobą i kontrolować, co jest w środku. Informuj nas na bieżąco!

3 polubienia

Witaj Azrod, masz na myśli "record in ZIp" w kompozycji na wynos?

1 polubienie

Tak, zgadza się, przejrzałeś moją grę. Oto jestem!

;-)

2 polubienia

To było oczywiste przede wszystkim... to było tylko po to, aby potwierdzić, spróbuję z następnym i będę Cię informować na bieżąco, ale szkoda, jeśli jest to jedyna możliwość posiadania poprawnego składu, aby mieć ZIpper do ponownego rozpakowania ... Błędy solidworks qd trzymasz nas ... Zamiast ciągle tworzyć wersje SolidWorks 2014-2015-2016 ... lepiej utwórz i nazwij wersję Solidworks... Wreszcie stabilny ^^ lol

1 polubienie

Nie, nie chodzi o to, że jest to jedyne realne rozwiązanie, ale o sprawdzenie, czy nie wynika to ze złego ustawienia ścieżki lub problemu z nazwą.

Witam.

To dość zaskakujące. Odznaczając elementy, których nie chciałem eksportować.... Cóż, nie zostały zaimportowane!

Czy nie sprawdziłbyś ponownie na górze (zaznacz wszystko) przez pomyłkę? Albo dodać rysunki po fakcie? Ponieważ w tym przypadku wszystko wybiera na nowo sam!

Pewnie!  Narożnik :) Czy to się rymuje :)

Witam

Żeby coś wyjaśnić: jeśli odznaczysz monety, ale mają one linki do zaznaczonych monet, nadal zostaną one zabrane. Co w końcu wydaje się logiczne.

Przykład: jeśli masz 3 części, A, B i C w zespole 01 i B ma powiązania projektowe z A.

Jeśli utworzysz kompozycję na wynos 01, zaznaczając tylko B i C, A nadal zostanie usunięta z powodu linków do B...

4 polubienia