Witam wszystkich,
Był czas, kiedy osoby poniżej 20 lat nie mogą o tym wiedzieć... Albo pobrałeś komponent, np. złączkę związkową, i dostałeś całą rodzinę części. Ten czas wreszcie minął na tych stronach, które znam. Próbowałem pobrać przymiarkę z Bénéinox i powiedziałem sobie, że mając uznanie funkcji, nie będę musiał długo odbudowywać rodziny. Dopiero gdy zaczynam rozpoznanie, nie rozpoznaje " głównej siodełki". Masz jakieś rozwiązanie? Jak postępujesz?
Z góry dziękuję wszystkim
Cześć;
I tak, czas na pobieranie w pełnej rodzinie dawno minął... (wącha!).
Jeśli chodzi o niektóre dostępne pliki do pobrania, na przykład na stronie " Bene-inox " (a najlepiej katalog 3D do pobrania – odpowiednik DVD dla starego – można pobrać niektóre komponenty bezpośrednio w formacie " Solidworks " lub " Macro Solidworks ". To już będzie łatwiejsze niż próba przejścia przez rozpoznawanie funkcji w Solidworks (nigdy nie udało mi się poprawnie niczego przekonwertować).
To na pewno nie jest panaceum, ale lepsze to niż nic, ale myślę, że dla rodziny kompletnych dzieł to już koniec.
Jeśli chodzi o złączki Union, zrezygnowałem z tworzenia rodzin części, a moja biblioteka jest pełna unikalnych elementów (zbyt wiele różnych typów w tego typu produktach).
2 polubienia
Cześć @Rems51
To prawda, że nie zostało już wiele kompletnych BB.
Poniżej znajduje się link do strony oferującej dobrze zaopatrzoną bibliotekę, a także możesz pobierać części z makro dla hojnych rozmiarów.
Potrójny Lok Swivel męski kolczyk 24F6X-S (3dfindit.com)
1 polubienie
Osobiście pobieram (do pomiaru, porównania) i przerysuję proste części, a potem tworzę rodzinę części.
Nic nie mogło być czystsze.
4 polubienia
@sbadenis
Na prostych kawałkach jest to znacznie lepsze i pozwala tworzyć rodzinę na bieżąco