Nieobciążony komponent w zespole

Witam

Pracuję pod SW2014 i mam mały problem podczas pracy w Complex Assembly.

Pozwólcie, że wyjaśnię: pracuję nad budynkiem, w którym muszę zainstalować sieci kanalizacji. Mam kilka central wentylacyjnych składających się z kilku sieci każda (ekstrakcja, odzysk, przedmuch, przedmuch + akumulator...).

Postępuję w następujący sposób: mój budynek jest zamocowany w moim zespole, a ja wstawiam sieci do mojego budynku jedna po drugiej. Kiedy jestem "skończony" (ponieważ nigdy nie jest do końca skończony) z różnymi gałęziami sieci, łączę je w podzespół, aby oddzielić różne sieci różnych wezwań do działania. Jak na razie dobrze idzie.

Mój problem pojawia się, gdy próbuję zmodyfikować moje sieci (tak, klient zmienił zdanie, zaskakujące, prawda?). W tym momencie wyjmuję sieć docelową z jej podzespołu, aby uniknąć wielu błędów ograniczeń podczas modyfikacji. Problem polega na tym, że po wyjęciu części z jej podzespołu nie mam możliwości otwarcia drzewa konstrukcyjnego mojej części w drzewie mojego zespołu... (Zrzut ekranu CF)

Muszę wrócić do mojej części, aby znaleźć jej strukturę drzewa, nie można jej edytować w złożeniu... Próbowałem przeładować całość, nic nie pomaga, Ctrl+Q nie działa...

Czy ktoś kiedykolwiek miał ten problem? Czy będzie wiedział, jak go rozwiązać? Z góry dziękuję.

PS: połączone drzewo ma wiele błędów ograniczeń, ale to nie jest problem, zdarza mi się to często, nawet na "idealnych" złożeniach.

composant_non_charge.png

Witam

Czy jest w module Routing?

Nie pomaga przebudowanie, otwarcie pliku czy zamknięcie i ponowne otwarcie złożenia?

Cześć @Lucas, nie, nie ma żadnych modułów, jestem na SW2014 Standard.

W rzeczywistości, jeśli zamknięcie mojego zespołu i ponowne jego otwarcie jest rozwiązaniem, ale ponieważ otwarcie zajmuje trochę czasu, jeśli muszę to zrobić dla każdej modyfikacji, narysuję prostą długość do dnia ...

1 polubienie

I nie jest to wewnętrzna część zespołu?

Otwieranie go, a następnie odbudowywanie zespołu nie działa?

A może naładować go jednym kliknięciem prawym przyciskiem myszy?

A może należy go złagodzić, a następnie rozwiązać?

Być może problem z rekonstrukcją wynika z błędów ograniczeń...

Czy masz ten sam problem, jeśli usuniesz ograniczenia, które powodują problemy?

1 polubienie

Cześć @ JossG

podczas próby ponownego otwarcia podzespołów w zespole końcowym

np. zamknąłeś swój podzespół po modyfikacjach dokonanych w nagraniu

Jeśli tak

Konieczne jest ponowne zarejestrowanie całego zespołu, tak aby uwzględniał on modyfikacje podzespołów

i ponownie otwórz swój Zgromadzenie Macierzyste

Teoretycznie powinno być dobrze

@+ ;-)

1 polubienie

Nie masz wyboru, musisz zamykać i otwierać ponownie z każdą nową edycją

Jeśli jest zbyt długi na ponowne otwarcie, istnieje narzędzie paska blokowania, które nie bierze wszystkiego pod uwagę, ale pozostaje aktywne dla wizualizacji i porusza się zgodnie z kaprysem wszystkich

Zobacz samouczek dotyczący paska blokowania

http://www.lynkoa.com/tutos/barre-de-blocage-sous-solidworks

@+ ;-)

1 polubienie

Wtedy...

Nie jest to wewnętrzna część zespołu.

Próbowałem go naładować, rozjaśnić, rozwiązać... Nic do zrobienia

Przebudowa zespołu... Mem

Nagrałem to, nagrałem jeszcze raz pod różnymi nazwami... Ditto

I tak, problem pojawia się również na częściach, które nie mają błędów ograniczeń...

@gt22, To, co mi oferujesz, to rzeczywiście rozwiązanie, które działa, ale jak wyjaśniłem Lucasowi, mój montaż jest ciężki... Zrobienie prostego nagrania zajmuje mi około 1m30s i otwarcie montażu od dwóch do pięciu minut... Jeśli każda edycja sprawi, że stracę pięć minut, mój dzień zostanie skrócony do czekania na otwarcie moich plików...

W przeciwnym razie, nawet jeśli ponownie otworzysz podzespół lub część, ponownie je zarejestrujesz, błąd nie zniknie:(

Ha tak, a jeśli chodzi o pasek blokowania, otworzyłem inny temat, w którym podałeś mi to rozwiązanie na czas ładowania. Niestety, ta słynna sztabka nigdy nie pojawiła się na tym precyzyjnym montażu...

Działa wszędzie... Z wyjątkiem tego montażu, nad którym pracuję i zamierzam pracować co najmniej do 2015 roku... Przeładowałem moje konfiguracje, nie chce się pojawić :(

Narzędzie Blok paska jest do tego służy

Twój budynek nigdy się nie rusza, zawsze jest taki sam

Niektóre elementy tworzą jego teoretycznie stałą i niezmienną koncyderę

więc blokujesz wszystko, co możesz

nawet jeśli oznacza to przeniesienie podzespołów, które muszą zostać przejęte wewnątrz drzewa tworzenia

@+ ;-)

1 polubienie

Czy zrobiłeś c.. albo zgubić go gdzieś

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Effects_of_Assembly_Structure_Editing.htm

Konsekwencje edycji struktury zespołu

Dekompozycja podzespołu lub zmiana kolejności komponentów wpływa na wiązania i operacje, które odnoszą się do wybranych komponentów. Decyzje dotyczące grupowania hierarchicznego powinny być zatem podejmowane na wczesnym etapie procesu tworzenia złożonego zespołu, aby zminimalizować ich wpływ na te obiekty.

• Ograniczenia zostaną przeniesione do folderu Ograniczenia wspólnego elementu nadrzędnego najniższego poziomu.

Weźmy na przykład przypadek wiązania między P1 i P2 w folderze  Wiązania zagnieżdżonego podzespołu S3.

• Jeśli przeniesiesz P1 o jeden poziom wyżej (w S1), ograniczenie zostanie przeniesione do folderu  Ograniczenia w S1, który jest wspólnym elementem nadrzędnym najniższego poziomu w tej samej gałęzi.

• Jeśli przeniesiesz P1 do S2 (inna gałąź), wiązanie z kolei zostanie przeniesione do folderu  Ograniczenia zestawu A najwyższego poziomu , który jest jedynym wspólnym elementem nadrzędnym.

• W przypadku dekompozycji S3 wiązanie zostanie przeniesione dofolderu Wiązania w podzespole S1.

• Powtórzenia komponentów podlegają następującym ograniczeniom:

• Jeśli przeniesiemy oryginalny komponent szyku do innego złożenia, element szyku i wszystkie wystąpienia wygenerowane przez szyk zostaną usunięte.

• W przypadku dekompozycji podzespołu z szykiem komponentów element szyku i wygenerowane wystąpienia są usuwane. Oryginalny komponent staje się komponentem złożenia następnego poziomu.

• Nie można przenosić pojedynczych instancji wygenerowanych przez powtórzenie.

• Funkcje montażu, usuwania materiału i wiercenia są usunięte.

• Równań nie można rozwiązać, ponieważ w wielu przypadkach przyrostek <n> liczby występowania komponentów zmienia się podczas przestawiania lub dekompozycji złożenia. Ta zmiana jest wprowadzana automatycznie, aby uniknąć konfliktów z komponentami w zespole docelowym.

• Komponent o zmienionej kolejności jest usuwany ze wszystkich etapów rozstrzelenia, w których się pojawia.

• Podzespoły wyznaczania trasy podlegają określonym regułom. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z tematami pomocy SolidWorks Routing.

@+ ;-) 

1 polubienie

Witam

Miałem problem, gdy zapisywałem mój podzespół wewnętrznie, gdy był przeznaczony do dużego montażu.

Drugą rzeczą, która utkwiła mi w pamięci, były nagrania, w których zachowałem oryginalne imię

Rodzaj zespołu 1 dla jednej maszyny i zespół 1 dla drugiego typu maszyny

Tak więc nawet po to, aby wewnętrzny podzespół mógł uciec, zapisuję je pod nazwą lub konkretnym ref związanym z otwartym zespołem (TOTO 1 rzeczy, TOTO powrót rzeczy, itp.).

I mam to od kiedy zacząłem pracować w 2014 roku. 

SW2014 szpieguje nas i przeszukuje cały komputer, co sprawia, że ciągle znajduję identyczne pliki z różnymi wewnętrznymi identyfikatorami. (a potem zdaję sobie sprawę, że ;) pracuję jak świnia)

2 polubienia

@Gerald przynajmniej go rozpoznajesz (pracuję jak świnia)

Nie martw się, nie jesteś w tym przypadku jedyny

lista jest bardzo długa ;-) ............................................ Jest to hodowla 

@+ ;-)

Cóż, po chwili poszukiwań znalazłem wyjście... Niezbyt kato, ale działa!

Zasadniczo muszę ukryć komponent, który jest wadliwy, pokazać go ponownie, a jego drzewo konstrukcyjne wychodzi jak cud!! Nie pytajcie mnie jak to znalazłem, nie mam pojęcia ;P

@+

PS: Jeśli chodzi o część dotyczącą świń, wystarczy spojrzeć na niektóre drzewa (takie jak moje ;)), aby zdać sobie sprawę, że tak zwana praca ze świniami jest bardzo popularna ;)

1 polubienie

Muszę uważać na to, co piszę... Zaprosiłem klientów na Lynkoa :-0

Ale w świni WSZYSTKO JEST DOBRZE lol

1 polubienie