Kompozycja wzięta z konfiguracji

Witam wszystkich,

Moje pytanie jest następujące: Utworzyłem złożenie w solidworks z dużą ilością konfiguracji i chciałbym wyeksportować w kilku plikach konfigurację po konfiguracji.

Zasadniczo chcę zrobić kompozycję na wynos, albo miałbym, że konfiguracja chciałaby zostać wyeksportowana.

Miłego dnia i dziękuję za przyszłe odpowiedzi.

1 polubienie

Po prostu zmień jego imię za każdym razem i zapisz je

i będziesz miał tyle konfiguracji diff

@+ ;-)) 

1 polubienie

Witam nie sądzę, że możesz z kompozycją na wynos, z drugiej strony robiąc edrawing możesz wybrać wszystkie konfiguracje lub tylko jedną.

1 polubienie

Witam

Będzie to możliwe za pomocą makra (ale wymaga to umiejętności i czasu VBA), możesz zainspirować się tym:

http://www.forum-cao-3d.fr/api-questions/macro-de-composition-a-emporter-t11454.html

Instrukcja użycia to: 

status = swPackAndGo.SetDocumentSaveToNames(pgSetFileNames)

2 polubienia

Masz również makro do oddzielania konfiguracji plików części w celu inspiracji, dostępne na stronie narzędzi cadware.

Najlepiej jest zrobić część ze wszystkimi konfiguracjami, a następnie zrobić plan z kilkoma arkuszami, które zajęłyby konfigurację po konfiguracji.

Plik, plan, wszystkie konfiguracje łączą się w całość. Wszystko, co musisz zrobić, to wybrać arkusz do wydrukowania dla tej lub innej konfiguracji.