Kompozycja na wynos: wybierz tylko wybrane elementy

Witam

Chciałbym/chciałabym wysłać dostawcę do części mojego walnego zgromadzenia za pomocą funkcji "kompozycja na wynos".

Jednak duża część montażu nie jest przydatna dla dostawcy i chciałbym  wiedzieć, jak nie zapisać wszystkich tych informacji.
Po otwarciu panelu "kompozycja na wynos" pojawia się struktura drzewa, ale biorąc pod uwagę ilość części zawartych w złożeniu, byłoby bardzo iluzoryczne, gdyby udało mi się wybrać komponenty, które chcę udostępnić, nie zapominając o nich ani nie umieszczając ich zbyt wiele.

Chciałem się więc dowiedzieć, czy istnieje metoda "wizualna" (poprzez ukrycie komponentów lub wyizolowanie), aby wybrać tylko te elementy, które mnie interesują.

Dziękuję bardzo =)

Witam

Jeśli przejdziesz przez kompozycję do domu, możesz wybrać określone części swojego zespołu, ale kiedy Twój dostawca otworzy zespół, będzie miał brakujące części, które będą wyszarzone.

W przeciwnym razie ustaw go w formacie IGES lub STEP, umieszczając części, które chcesz ukryć, w stanie usunięcia przed wygenerowaniem STEP lub IGES

Witam

Może uda Ci się zrobić mu e-rysunek i tam ukryć kilka niepotrzebnych części.

Cdt.

Fred

Dzięki Speedpak masz pewną możliwość pokazania tylko tego, co chcesz

w 3D lub rysunku

Zobacz ten samouczek speedpak

https://www.youtube.com/watch?v=HudqtnSGUE4

@+ ;-)

1 polubienie

Otóż użyłem metody, która chyba nie jest zbyt katolicka...

Ukryłam elementy, których nie chciałam w mojej kompozycji na wynos, a potem:

ctrl A (zaznacz wszystko) > kliknij prawym przyciskiem myszy w drzewie> odwrócić zaznaczenie > usunąć > kompozycję do zabrania do domu.

Nie jest zbyt "czysty", ale spełnia swoje zadanie^^

Oczywiście wcześniej zapisałem pod warunkiem, że nie ryzykuję "uszkodzenia" oryginalnego pliku.

Z drugiej strony, nie działa wybór części w podzespole, koniecznie wybiera cały podzespół i nie ma mowy o usuwaniu części z podzespołu w ryzyku jego uszkodzenia w oryginalnym pliku

spójrz na samouczek  Speedpak, jest fajny ;-)

i rozjaśnia plik ;-)

@+

Tak, spojrzałem na samouczek, nie wiem, czy mogę go użyć w mojej sytuacji, ale zamierzam się temu przyjrzeć, ponieważ wydaje się być naprawdę praktyczny w przypadku dużych zestawów (jak w moim przypadku)

To jest właśnie cel speedpaka, aby pokazać i móc wybrać tylko to, co chcesz

A co więcej, wyeliminuj wszystkie małe części, które ładują plik, aby dale;-)

Większa płynność w dużych zespołach

@+

Cóż, w końcu nie jest to zbyt praktyczne kompozycje na wynos, nie tylko eksportowanie WSZYSTKIEGO, co jest w drzewie, w tym ukrytych lub sprasowanych części, ale także odzyskiwanie wszystkich części, z którymi istnieje połączenie, to znaczy, że jeśli zespół ma ograniczenie do części lub zespołu wyższego poziomu, On również wyeksportuje te zestawy ...

W moim przypadku pracuję na łodziach, chciałem wyeksportować zespół "układu sterowania" do mojego dostawcy, aby mógł zintegrować swój sektor sterowy, ale mój układ sterowania jest ustawiony w stosunku do grodzi zespołu "ciesielskiego" i w stosunku do "kadłuba" i "pokładu", W rezultacie, wszyscy ci mali ludzie trafili do pliku kompozycji do domu. Oprócz tego, że plik waży tonę, znajduje się w nim wiele "poufnych" informacji, których dostawca nie musi znać.

W każdym razie, zamierzam zrobić krok i to wszystko... To sprawi, że wykonam trochę więcej pracy, aby zmienić położenie części, którą mi wyśle, ale hej ...

Cały czas patrzę na speedpack, na razie nie jestem zbyt dobry.