Chciałbym/chciałabym wysłać dostawcę do części mojego walnego zgromadzenia za pomocą funkcji "kompozycja na wynos".
Jednak duża część montażu nie jest przydatna dla dostawcy i chciałbym wiedzieć, jak nie zapisać wszystkich tych informacji. Po otwarciu panelu "kompozycja na wynos" pojawia się struktura drzewa, ale biorąc pod uwagę ilość części zawartych w złożeniu, byłoby bardzo iluzoryczne, gdyby udało mi się wybrać komponenty, które chcę udostępnić, nie zapominając o nich ani nie umieszczając ich zbyt wiele.
Chciałem się więc dowiedzieć, czy istnieje metoda "wizualna" (poprzez ukrycie komponentów lub wyizolowanie), aby wybrać tylko te elementy, które mnie interesują.
Jeśli przejdziesz przez kompozycję do domu, możesz wybrać określone części swojego zespołu, ale kiedy Twój dostawca otworzy zespół, będzie miał brakujące części, które będą wyszarzone.
W przeciwnym razie ustaw go w formacie IGES lub STEP, umieszczając części, które chcesz ukryć, w stanie usunięcia przed wygenerowaniem STEP lub IGES
Otóż użyłem metody, która chyba nie jest zbyt katolicka...
Ukryłam elementy, których nie chciałam w mojej kompozycji na wynos, a potem:
ctrl A (zaznacz wszystko) > kliknij prawym przyciskiem myszy w drzewie> odwrócić zaznaczenie > usunąć > kompozycję do zabrania do domu.
Nie jest zbyt "czysty", ale spełnia swoje zadanie^^
Oczywiście wcześniej zapisałem pod warunkiem, że nie ryzykuję "uszkodzenia" oryginalnego pliku.
Z drugiej strony, nie działa wybór części w podzespole, koniecznie wybiera cały podzespół i nie ma mowy o usuwaniu części z podzespołu w ryzyku jego uszkodzenia w oryginalnym pliku
Tak, spojrzałem na samouczek, nie wiem, czy mogę go użyć w mojej sytuacji, ale zamierzam się temu przyjrzeć, ponieważ wydaje się być naprawdę praktyczny w przypadku dużych zestawów (jak w moim przypadku)
Cóż, w końcu nie jest to zbyt praktyczne kompozycje na wynos, nie tylko eksportowanie WSZYSTKIEGO, co jest w drzewie, w tym ukrytych lub sprasowanych części, ale także odzyskiwanie wszystkich części, z którymi istnieje połączenie, to znaczy, że jeśli zespół ma ograniczenie do części lub zespołu wyższego poziomu, On również wyeksportuje te zestawy ...
W moim przypadku pracuję na łodziach, chciałem wyeksportować zespół "układu sterowania" do mojego dostawcy, aby mógł zintegrować swój sektor sterowy, ale mój układ sterowania jest ustawiony w stosunku do grodzi zespołu "ciesielskiego" i w stosunku do "kadłuba" i "pokładu", W rezultacie, wszyscy ci mali ludzie trafili do pliku kompozycji do domu. Oprócz tego, że plik waży tonę, znajduje się w nim wiele "poufnych" informacji, których dostawca nie musi znać.
W każdym razie, zamierzam zrobić krok i to wszystko... To sprawi, że wykonam trochę więcej pracy, aby zmienić położenie części, którą mi wyśle, ale hej ...
Cały czas patrzę na speedpack, na razie nie jestem zbyt dobry.