Witam
Jestem w trakcie ustawiania licznika i jedna rzecz mnie zasmuca.
Podczas tworzenia mojego kawałka, nabranie nowego numeru działa idealnie, a plik jest zapisywany z odpowiednimi wartościami.
Jednak w moich różnych projektach nigdy nie wspominam o powstaniu utworu, ponieważ nie wiem, czy go zachowam, czy usunę.
Gdy projekt jest już gotowy, dodaję swoje parametry:
Jest to dobrze brane pod uwagę:
Z wyjątkiem tego miejsca podczas walidacji:
Oprogramowanie absolutnie chce, abym utworzył kopię za pomocą menu:
Jak postępować z miernikiem?
Moim celem jest uniknięcie brania liczby w próżni, jeśli nie trzymam kawałka w moim asm.
A jeśli odznaczysz to, może to pozwolić ci zapisać jako, a nie zapisać kopię jako, co miałoby sens.
1 polubienie
Oba zapisują kopię bez modyfikowania istniejącej części.
Czy utwór jest już nagrany?
W takim przypadku jest to normalne, nie można zmienić nazwy pliku, który został już utworzony i otwarty.
1 polubienie
Tak.
Zazwyczaj umieszczam parametry na częściach i zespołach na końcu mojego projektu.
Dziś używamy pliku Excel, który wypełniamy ręcznie, aby zrobić referencje, jest to źródło błędów i niepraktyczne dla kilku osób w BE.
Przed użyciem licznika tworzyłem również swoje prace bez parametrów, teraz przyzwyczaiłem się, podobnie jak wielu moich znajomych, do robienia czegoś odwrotnego. (Bądź z + 20 osób)
Zasadniczo nowe części rysuję to, czego potrzebuję, a gdy tylko chcę to zapisać, przeglądam licznik. Zarejestrowany przycisk nie jest już używany podczas 1. nagrania.
I szkoda, że jeśli część zostanie następnie usunięta lub nie zostanie użyta, nie ma to znaczenia, akceptujemy "dziurę" w numeracji.
2 polubienia
Okej, zamierzam zaproponować ten sposób robienia rzeczy. Dziękuję
Służy do tego kolumna opisu
gdzie wszystko jest w nazwie
?
Ponieważ zauważyłem, że część opisu można łatwo zmienić po zweryfikowaniu przyrostu.
Martwi mnie to, że nasze pliki są tworzone bez tej kolumny.
Dla nas znacznie prostsze Prosty numer typu PI_000123 lub AS_000123 (część i zespół) Nazwa pliku dla IF w bibliotece i właściwość niestandardowa (za pośrednictwem smartproperties) do opisu i innych informacji w zależności od typu części, zespołu lub FI (nazwa dostawcy, kod IF...)
Oto przegląd:
Dla mnie nazwa projektu, klient i dokładne ilości dla affiare są automatycznie wstrzykiwane za pomocą integracji i eksportu zestawienia materiałowego Excel do MEP i eksportowane jako plik PDF do druku.
Brak numeru dla każdej firmy lub klienta, ale unikalny numer. (tak prościej)
Edit: aby tytuł = Oznaczenie to sprawdzić i umieścić $Description (dla nas oznaczenie)
2 polubienia
Dzięki za info. Zacznę od tego sposobu działania.
Biorąc pod uwagę odniesienie do każdego stworzenia i to wszystko.
1 polubienie