"Łączenie" wielu właściwości niestandardowych w jedną właściwość niestandardową

Witam, chciałbym zebrać pod tą samą właściwością niestandardową kilka informacji (zmienna globalna z równania, właściwość osobista i tekst).

Zobacz przykład w załączeniu.

Stworzyłem 2 plusy. osobiste "HT OBCIĄŻENIE" i "LARG_UTILE" z równań, o wartościach odpowiednio 2390 i 1500.

Żałuję, że nie mogę ponownie użyć tych 2 wartości, aby pojawiły się w innej właściwości osobistej i dodać do nich tekst.

Utworzyłem więc właściwości Test0 i Test1 (patrz załączony obrazek):

W obu przypadkach w kolumnie "Szacowana wartość" usuwa tekst, który wprowadziłem w kolumnie "Wartość" i dodaje tekst wartości właściwości osobistej, ale nie wszystkie znaki.

W teście 2 jest jeszcze gorzej.

Czy ktoś ma na to rozwiązanie. w taki czy inny sposób.

Dziękuję.

test_properso2.jpg

Witam

Tak, możliwe jest łączenie właściwości.

Podoba mi się, co

$PRP:''Materiał''  -  $PRP:''Waga''

Yannicka

1 polubienie

Witaj Yannick.petit.

Dlaczego więc w moim przykładzie to nie działa?

Czy jest coś, czego nie zrobiłem poprawnie? Nie widzę.

Zrobiłem więc ten sam przykład co Ty i rzeczywiście to działa.

Mój problem może polegać na tym, że moje wartości wywodzą się z równań.

W takim przypadku, jak możemy pobrać te wartości równania bezpośrednio, aby były widoczne w kolumnie "Obliczona wartość" tabeli właściwości niestandardowych? Może przez inną składnię?

Korzystam z Solidworks 2015 w celach informacyjnych.

test_properso3.jpg

Czy można wysłać plik  SOLIDWORKS, o którym mowa?

Nigdy nie próbowałem z równaniami.

Mogę go wysłać do Ciebie na PW. Jak to zrobić?

Dodanie załącznika w odpowiedzi.

Utwórz plik zip, jeśli kilka plików.

Oglądam dziś wieczorem

Witam

Spójrz na mój przykład, jest to tuba ze wszystkimi informacjami połączonymi w niestandardowych właściwościach 

tu_o.sldprt

Witam

ac cobra 427: Tak, to działa, ale tak jak w przykładzie yannick.petit, właściwości $PRP nie pochodzą z równań.

Yannick.petit: W załączniku znajduje się plik zespołu, w którym znajdują się równania, oraz właściwości niestandardowe.

Dziękuję za pomoc.

test-b10522075.sldasm

Udało mi się je połączyć w teście5, jeśli tego chcesz. Wklej tę formułę do test5 i będzie działać

"ARRONDI_LARGEUR_UTILE@test-b10522075.SLDASM" x "ARRONDI_HT_ENCOMBREMENT@test-b10522075.SLDASM"

Zobacz PJ

test-b10522075_ac_cobra.sldasm
1 polubienie

Rzeczywiście, ac cobra 427, próbowałem na Solidworks 2019, w teście w domu działa.

Z drugiej strony na Solidworks 2015, którego obecnie używamy tam, gdzie pracuję, to nie działa.

Kto wie dlaczego.

Jeśli ktoś ma możliwość przymierzenia wersji z 2015 roku lub wcześniejszej, będę ciekaw czy działa na innej konfiguracji.

Dziękuję.

U mnie też działa  w wersji z 2017 roku

1 polubienie

Może to być problem z SP, sprawdź, czy masz SP4, który jest najnowszą wersją bezobsługowej aktualizacji.

Posiadam SOLIDWORKS 2015 Premium x64 Edition SP 5.0 w wersji SP 5.0

Możesz zapytać swojego sprzedawcę, czy go posiadasz,  osobę kontaktową z solidworks.

Tworzą poprawki naprawiające błędy takie jak twój.

Z mojej strony dostarczyli  mi poprawkę po błędach w tabelach  części spawanych pod sw 2017.