Witam, chciałbym zebrać pod tą samą właściwością niestandardową kilka informacji (zmienna globalna z równania, właściwość osobista i tekst).
Zobacz przykład w załączeniu.
Stworzyłem 2 plusy. osobiste "HT OBCIĄŻENIE" i "LARG_UTILE" z równań, o wartościach odpowiednio 2390 i 1500.
Żałuję, że nie mogę ponownie użyć tych 2 wartości, aby pojawiły się w innej właściwości osobistej i dodać do nich tekst.
Utworzyłem więc właściwości Test0 i Test1 (patrz załączony obrazek):
W obu przypadkach w kolumnie "Szacowana wartość" usuwa tekst, który wprowadziłem w kolumnie "Wartość" i dodaje tekst wartości właściwości osobistej, ale nie wszystkie znaki.
W teście 2 jest jeszcze gorzej.
Czy ktoś ma na to rozwiązanie. w taki czy inny sposób.
Dziękuję.
test_properso2.jpg
Witam
Tak, możliwe jest łączenie właściwości.
Podoba mi się, co
$PRP:''Materiał'' - $PRP:''Waga''

Yannicka
1 polubienie
Witaj Yannick.petit.
Dlaczego więc w moim przykładzie to nie działa?
Czy jest coś, czego nie zrobiłem poprawnie? Nie widzę.
Zrobiłem więc ten sam przykład co Ty i rzeczywiście to działa.
Mój problem może polegać na tym, że moje wartości wywodzą się z równań.
W takim przypadku, jak możemy pobrać te wartości równania bezpośrednio, aby były widoczne w kolumnie "Obliczona wartość" tabeli właściwości niestandardowych? Może przez inną składnię?
Korzystam z Solidworks 2015 w celach informacyjnych.
test_properso3.jpg
Czy można wysłać plik SOLIDWORKS, o którym mowa?
Nigdy nie próbowałem z równaniami.
Mogę go wysłać do Ciebie na PW. Jak to zrobić?
Dodanie załącznika w odpowiedzi.
Utwórz plik zip, jeśli kilka plików.
Oglądam dziś wieczorem

Witam
Spójrz na mój przykład, jest to tuba ze wszystkimi informacjami połączonymi w niestandardowych właściwościach
tu_o.sldprt
Witam
ac cobra 427: Tak, to działa, ale tak jak w przykładzie yannick.petit, właściwości $PRP nie pochodzą z równań.
Yannick.petit: W załączniku znajduje się plik zespołu, w którym znajdują się równania, oraz właściwości niestandardowe.
Dziękuję za pomoc.
test-b10522075.sldasm
Udało mi się je połączyć w teście5, jeśli tego chcesz. Wklej tę formułę do test5 i będzie działać
"ARRONDI_LARGEUR_UTILE@test-b10522075.SLDASM" x "ARRONDI_HT_ENCOMBREMENT@test-b10522075.SLDASM"
Zobacz PJ
test-b10522075_ac_cobra.sldasm
1 polubienie
Rzeczywiście, ac cobra 427, próbowałem na Solidworks 2019, w teście w domu działa.
Z drugiej strony na Solidworks 2015, którego obecnie używamy tam, gdzie pracuję, to nie działa.
Kto wie dlaczego.
Jeśli ktoś ma możliwość przymierzenia wersji z 2015 roku lub wcześniejszej, będę ciekaw czy działa na innej konfiguracji.
Dziękuję.
U mnie też działa w wersji z 2017 roku
1 polubienie
Może to być problem z SP, sprawdź, czy masz SP4, który jest najnowszą wersją bezobsługowej aktualizacji.
Posiadam SOLIDWORKS 2015 Premium x64 Edition SP 5.0 w wersji SP 5.0
Możesz zapytać swojego sprzedawcę, czy go posiadasz, osobę kontaktową z solidworks.
Tworzą poprawki naprawiające błędy takie jak twój.
Z mojej strony dostarczyli mi poprawkę po błędach w tabelach części spawanych pod sw 2017.