Zaprojektowałem pudełko z moim blacharzem i wykonaliśmy ten projekt poniżej. Uważam, że mamy za dużo małych części do spawania i ogólnie za dużo lutu. To, co moim zdaniem komplikuje "ćwiartki" tutaj w kolorze fioletowym po obu stronach i zielone elementy wypełniające przód. Myślę, że musi być inne, prostsze rozwiązanie, ale nie widzę jak. Jak byś to zrobił? Jak byś to zrobił?
Dla Twojej informacji, realizacja ma wymiary 700x400x150mm i jest wykonana ze stali nierdzewnej.
Czy w Twojej firmie nie ma sposobu, aby się ugiąć? Ta szafka może być w większości wykonana z modułu blaszanego! Następnie po prostu zespawaj te części ze sobą na końcu.
W rzeczywistości jest to produkt, który już produkujemy i tak, kształty nie są modyfikowalne, ponieważ są częścią całości, trochę jak część karoserii samochodowej.
@Alain, tak, projekt został wykonany z modułem blaszanym.
@ac kobry, Tak, zaokrąglone kawałki są chrupnięte. Ale żeby produkt przemysłowy mógł wyprodukować jakieś 10 egzemplarzy... Nie jest to optymalne rozwiązanie produkcyjne.
@gt22, zgadzam się, kształt jest nudny, ale to ograniczenie projektowe. Nie ma mowy o zmianie.
Pytanie brzmi, kiedy robię odchylenie tego wszystkiego, to po to, aby zobaczyć, jak zintegrować maksimum rzeczy i zminimalizować liczbę spawów, ponieważ są zbyt drogie i zbyt dużo wykańczania.
Z której wersji Solidworks korzystasz??? Bo jeśli chcesz i jeśli możesz umieścić nam swoje pliki solidworks lub unSTEP, abyśmy mogli zobaczyć i złożyć Ci propozycje...
Nie martw się, ale czy możesz nam chociaż powiedzieć, jaka to grubość i jakimi narzędziami dysponujesz Ty lub Twój podwykonawca??? Którą wersję Solisworks posiadasz??? W ten sposób możemy przynajmniej spróbować coś zaproponować...
Właśnie eksperymentowałem i dla mnie są tylko 2 rozwiązania, aby zrobić twoje pudełko w 3 częściach (pudełko + niebieska część dna + spód).
1) Pudełko z fioletowymi paries wykonanymi w chrupieniu (udane złożenie) i zielonym parirem przymocowanym do jednej z powierzchni opsé o dużym promieniu.
2) Tak samo jak w 1. sposób, z tą różnicą, że osoba, która wykona pudełko, będzie musiała zrobić narzędzie, które pokaże na folderze. Wykonuję je regularnie, warstwami wycinane laserem, a następnie składane i bardzo dobrze się sprawdza....