Witam
Chciałbym zrobić ten styl powierzchni z solidnymi pracami... ale to skomplikowane!^^
Dziękuję
Witam
Chciałbym zrobić ten styl powierzchni z solidnymi pracami... ale to skomplikowane!^^
Dziękuję
Jest to całkiem możliwe, ale jest jeszcze wiele do zrobienia
@+
Tak to mogłoby wyglądać
oczywiście pod odpowiednimi kątami i wymiarami
Jest jeszcze dużo pracy i refleksji ;-)
i komputer, który działa ;-)
Morał z tej historii: tak c możliwe
@+ ;-)
Witam
Zobacz tutaj, czy znajdziesz to, czego szukasz, korzystając z jednego z tych renderingów:
Witam
O tak GT22, potrzebujesz dobrego komputera i mózgu...
Edit: masz rację...
Brawo @ A.Leblanc
Jak już powiedziano, dawanie jedzenia jest dobre
Ale nauka łowienia ryb jest lepsza
@+ ;-)
Mam mózg...! ^^ Komputer, ale brak know-how!; )
Wciąż odkrywałem kilka dróg.
co chcesz zrobić z wydrukiem 3D
Pokaż nam, co już zrobiłeś
lub blokujesz ..
@+
Ups, nie miało to być odbierane w ten sposób, chciałem powiedzieć, że ten utwór wymaga trochę refleksji.
Pokaż nam swoje leady, a my Cię poprowadzimy.
Brawo za pracę a.leblanc
Z ciekawości, czy będziesz miał możliwość udostępnienia swojego pliku?
Chciałbym dowiedzieć się trochę więcej
Dziękuję
Jey Jey powiedział:
Tak, dziękuję!; )
Nie opanowałam jeszcze podstaw solidnych robót, nie miejcie mi pretensji!:)
Mam dwa sposoby na zbudowanie krzywych :
1) Krzywa z funkcją helisy / spirali:
Mam problem z prawidłowym dostosowaniem proporcji. (Brak kontroli nad spiralami !^^).
a) Myślę, że gdy dodamy do tego Bossage/Sweep + powtórzenie tego zestawu (Spiral i jej sweep), "trójkątny wzór " wyjdzie przez zaklęcie!^^
I tworzy symetrię tego skanu , a następnie go powtarza.
lub
b) To samo, ale tworząc objętość, a następnie usuń zamiatany materiał za pomocą powtarzającej się spirali.
Jaki kształt do zamiatania? Kwadrat, prostokąt, trójkąt?
2) Krzywa ze szkicem splajnu 3D:
Spróbowałem ze splajnem 3D (zamiast spirali), a następnie stworzyłem wypełnioną powierzchnię, którą powtórzyłem.
Ale "trójkątny wzór" nie pasuje.
Zaczęłam rysować trójkątny wzór na frędzlu, używając wypełnionych powierzchni jako szablonu... Moje ściegi 3D są zbyt nieprecyzyjne.
Próbowałem z pogrubieniem powierzchni kukurydzy , fajne rezultaty! Ale nie ten sam wynik.
Zajmuję się projektowaniem produktów ogrodowych.
Drukarka pozwala mi tworzyć na potrzeby sprzedaży lub prototypowania. : )
Kształt do zamiatania trójkąta równoramiennego
Zwróć uwagę na zbieżność trójkąta i trajektorii
i sprawdź, czy trajektoria podąża za zewnętrzną powłoką wazonu ;-)
@+ ;-)
Witam
Prawdopodobnie jest to wykonalne za pomocą skanowania, ale nie użyłem tej metody, chociaż jest zamiatanie, ale nie używane, jak myślisz. Przeciągnięcie, które zrobiłem, jest zgodne z krzywą profilu na płaszczyźnie (bez splajnu lub helisy), dopiero wtedy użyłem funkcji skręcania. Pomyślałam, że to fajne wyzwanie, zrobiłam ten utwór trochę w pośpiechu , a niektóre szkice nie mają wymiarów , ale pomysł jest. Oto załączony dokument.
Dziękuję za radę i plik!
Są funkcje, których nie znam i których nie znam!; )
Zajrzę trochę później, mam kolejny projekt w toku.; )
Najlepsze dla you@guillaume
Myślę, że jest to przerobienie całego utworu
Aby zrozumieć ten proces, użyte narzędzia
istnieje kilka solucji, ale niektóre nie działają w zależności od wersji oprogramowania
lub komputery PC............. (wiosło)
@+ ;-)
+1 GT22, stąd funkcja fantomowa (ekstruzja) wiążąca wszystkie ciała powtórzenia i symetrii przed funkcją przecięcia; ), ale w końcu nie jest tak ogromny, patrz obrazek poniżej. I tak, przerobienie pokoju byłoby bardziej rozsądne, biorąc pod uwagę twoje wymiary i zrozumienie sztuczek.
Witam
Gdzie jesteś.
Pozdrowienia
PS: cześć do gt22
To bardzo pouczające jak odtworzyć drzewo!:)
Kilka małych blokad, ale w porządku!
Witam, w drzewie wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy szkic, który chcesz uwidocznić, i wybrać segmenty, których chcesz użyć jako odniesienia.
PS: w funkcji skanowania kliknij prawym przyciskiem myszy pole odniesienia trajektorii i wybierz "wybór menedżera" , a następnie wybierz grupę (3 małe strzałki).
Cześć @ ty też Zozo
Teraz, gdy plik został rozdany, wszystko, co musisz zrobić, to ponownie wykonać część
aby zrozumieć tajniki
i użycie narzędzi, które nie są zbyt używane
@ Guillaume cieszę się, że dokładasz starań, aby przerobić tę część
Zepsucie pozwala zrozumieć, dlaczego po późniejszej analizie problemu wiesz, czy nie zapomnisz ;-)
@ leblanc +1
@+ ;-)